Dün polisin sert bir şekilde müdahale ettiği gösterinin ardından Manisa Valiliği de bugün ilçede yapılması beklenen tüm gösteri, protesto ve yürüyüşleri yasakladı.

 İşçi ailelerine hukuki destek ve süreci izlemek adına Soma'ya giden Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) üyesi 15 avukat, Eğitim-Sen Şube binası önünde polis tarafından darp edilerek gözaltına alındı. 

Derneğin Genel Başkanı avukat Selçuk Kozağaçlı ve avukat Efkan Bolaç'ın da aralarında bulunduğu avukatlar polis tarafından yerlerde sürüklenerek, tekme tokat gözaltına alındılar. 

Yere yatırılan avukatlara plastik kelepçe takıldı. Gözaltına alınan avukatlar kapalı spor salonuna götürüldü.

Avukatların gözaltına alınmasına CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz müdahale etti. Ancak gözaltı gerekçesini bildirmeyen polis, plastik kelepçelirin çıkarılmasını isteyen avukatları da milletvekili Öz'ün de talebini reddetti.

İzmir Baro Başkanı Ercan Demir'in verdiği bilgiye göre, avukat Efkan Bolaç, Eğitim-Sen binasına doğru yürürken gözaltına alınmak istedi. İzmir ve Ankara Barosu'na bağlı avukatlar da polise itiraz etti. Çıkan gerginlik sırasında Bolaç ile birlikte 15 avukat gözaltına alındı. Gözaltına alınan isimler arasında ÇHD Başkanı Selçuk Kozağaçlı, Güray Dağ, Alihan Filav, Özgür Dinçer Çalım, Fatma Demirer ile İzmir Barosu'ndan Nergis Tuba Aslan, Ayşegül Karpuz ve Fatma Kara da var.

Öte yandan İzmir Barosu bir ekip oluşturdu ve Soma'ya gönderdi.

Öte yandan Soma'da dün yaşanan gerilimin ardından Manisa Valiliği ilçede bugün gerçekleşmesi beklenen gösteri ve protesto yürüyüşlerini yasakladı. Valilikten yapılan açıklamada, "İçinde bulunduğumuz bu acılı ve hassas dönemde bu tür yasa dışı provokatif eylemlere bundan sonra da müsaade edilmeyeceği kamuoyuna saygıyla duyurulur" denildi.

Bu arada il dışından gelen otobüs ve araçlar ilçe girişinde durdurularak içindekilere kimlik kontrolü yapıldı, dışarıdan gelenler ilçe merkezine alınmadı.

Dakika dakika neler oluyor? Öğrenmek için hemen tıklayın.