Ankara Barosu tarafından kurulan Seçim Güvenliği ve Hukuku Merkezi'nde çalışan avukatlar, seçmenlerden gelen usulsüzlük ihbarlarını, şikayetleri inceliyor, sorulara yanıt veriyor. Ankara Barosu Başkanı Sema Aksoy, çalışmalarını BBC Türkçe'ye anlattı.

İşte o şikayet ve ihbarlara dair Aksoy'un aktardığı bilgiler:

"BU MERKEZİ 'SEÇİM GÜVENLİĞİNE DUYULAN ŞÜPHELER' SEBEBİYLE KURDUK"

"Bu yıl seçimlerin güvenliği ile ilgili ciddi tartışmalar ve şüpheler oluştu. Siyasileri destekleyenler de karşılıklı olarak şiddete başvurmaya başlamıştı. Seçimlerin sağlıklı yürümesi elbette ki demokrasinin yerine getirilmesi anlamına gelir, tüm milletin çıkarınadır. O bakımdan, biz, vatandaşlarımızın, seçmen iradesinin, sağlıklı bir şekilde sandığa yansımasını, demokrasinin gerekli şekilde yerine getirilmesi için Ankara Barosu olarak Seçim Güvenliği ve Hukuku Merkezi'ni kurduk.

Bu merkezde çalışan avukat arkadaşlarımızla bir bilgilendirme toplantısı yaptık, bu güne hazırlandık. vatandaşlarımızdan gelen soruları yanıtlamaya çalışıyoruz."

" GELEN TELEFONLAR SADECE ANKARA'DAN DEĞİL..."

Gelen telefonlar yalnızca Ankara'dan değil, en son Antep'ten "Neden sandıklar şeffaf?"sorusu aldık. Onun dışında oy kullanımına ve kimlik bilgilerine ilişkin sorular geliyor. "

"MÜHÜR BASILMIŞ OY PUSULASI ŞİKAYETLERİ GELDİ"

"Kimi sandıklarda oy pusulaları ile ilgili tereddütler için arıyorlar, mesela birkaç kişi 'halihazırda belli bir partinin oy pusulasının basılı olduğu' şikayetinde bulundu. Biz bunları merkeze iletiyoruz, bunun dışında mahallinde de konuya bakılıyor, bazı ihbarlar doğru da gelmeyebiliyor. Bu yüzden, sağlıklı bir değerlendirme yapabilmek için, yerinde inceleme de yapıyoruz."


http://www.sondakika.com