Avukatlar, 'Katil IŞİD, işbirlikçi AKP' ve 'Yaşasın halkların kardeşliği' şeklinde slogan atarak, üzerinde "Yaşasın Kobane direnişimiz" yazan pankart açtılar. Avukatların yakalarında 'Kobane' yazısı bulunurken, iki avukat ta siyah çelenk taşıdı.

Grup adına basın açıklamasını okuyan Avukat Sinan Zincir, "İşgalci, cihatçı ve barbar terör örgütü IŞİD, günlerdir Kobani'ye karşı ağır silahlarla imha ve soykırım amaçlı büyük bir saldırı harekatı yürütüyor. Rojava halkı kahramanca bir direniş sergiliyor. Türkiye halkları üç gündür Türkiye'nin, Kürdistan'ın ve dünyanın dört bir yanında sokaklara çıkıp Kobani halkına desteğini haykırıyor. IŞİD'e ve destekçilerine karşı öfkesini haykırıyor" dedi.

Hükümetin IŞİD'i durdurmak ve Kobani halkına destek olmak için etkin bir girişimde bulunmadığını savunan Avukat Zincir, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümetin Kobani'deki işgale önce sessiz kaldıklarını, konuşmaya başladıklarında ise Kürt halkına düşman, fesatçı politikalarını açık ettiklerini öne sürdü. Zincir konuşmasını şöyle tamamladı:

"Kobani için yapılan eylemlerde IŞİD'in müttefiki AKP'nin polisleri ve paramiliter güçleri 12 devrimci ve yurtseveri katletmiştir. AKP hükümeti IŞİD'ı kınayan tek söz etmediği gibi Başbakan Davutoğlu da bir adım daha ileri giderek IŞİD için 'öfkeli çocuklar' demiştir. İçişleri Bakanı Efkan Ala ise devlet terörünü tırmandıracaklarını açıklamıştır. Hiçbir zorbalık ve katliam halk direnişini kıramayacaktır. Kobani halkıyla dayanışmanın geliştirilmesi 'İnsanım' diyen herkesin görevidir."

"KÜRT HALKININ HAKLARINI SONUNA KADAR SAVUNMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Avukat Güray Dağ ise "Direnen halk kazanacaktır" diyerek, "AKP hükümeti IŞİD çetesine desteğini vermeyi kessin bu yeter. Kürt halkının her zaman yanında olduk bundan sonra da olmaya devam edeceğiz...

Gezi direnişinde hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz, Abdullah Cömertler ne ise iki günde hayatını kaybeden 14 Kürt vatandaşımız da bizim için odur. Kürt halkının haklarını sonuna kadar savunmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

"ABD'YE RAĞMEN, AK PARTİ İKTİDARINA KOBANİ DÜŞMEYECEKTİR"

Söz alan Avukat Sinan Zincir de hükümeti eleştirerek, "Ortadoğu'da en büyük tehdit, tehlike eli kanlı IŞİD çeteleridir. AKP IŞİD'leri desteklemekten vazgeçmelidir. AKP dış politikasını değiştirmelidir. Amerikan Genelkurmay Başkanı'nı kınıyorum...

Amerikan Genelkurmay Başkanı verdiği bir beyanatta; 'Kobani düşebilir' diyor. Kobani'nin düşmesi stratejisinin kaynağının ABD olduğu anlaşılıyor. Ama inanıyoruz ki ABD'ye rağmen, AK Parti iktidarına Kobani düşmeyecektir. Bizler, her zaman ezilen halkların yanında olacağız" diye konuştu. Grup, basın açıklamasının ardından Şişli'deki AK Parti ilçe teşkilatına doğru yürüdü.

Sloganlar atarak ilçe teşkilatına yürüyen avukatlar, buraya siyah çelenk bıraktı. Grup daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

ÖZGÜRLÜKÇÜ HUKUKÇULAR DERNEĞİ'NDEN SUÇ DUYURUSU

Öte yandan Özgürlükçü Hukukçular Derneği adına Avukat Fırat Epözdemir, IŞİD'e destek verdiğini iddia ettiği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve hükümet üyeleri hakkında suç duyurusunda bulundu.


http://www.cumhuriyet.com.tr/foto/foto_galeri/128255/15/Avukatlar_Kobani_icin_adliyede__AKP_onunde_eylemde.html