Şikayetçilerden Emine Taşkın, gazetecilere yaptığı açıklamada, 2009 yılında lösemili çocuğunun tedavisi sırasında kredi kartının borçlarını ödeyemediğini ve bankanın dosya takibi için kendisini N.D. ve B.S. adlı avukatlara yönlendirdiğini anlattı.

Taşkın, 4 bin 400 TL civarındaki borcunu 24 ay boyunca avukatlara aylık olarak ödediğini, ancak 24 ayın ardından bankaya gittiğinde borcun kapanmadığını gördüğünü belirtti. Ödeme yaptıkları süre içinde makbuz istedikleri avukatların, makbuzu daha sonra verecekleri yönünde açıklama yaptığını anlatan Taşkın, ''Avukatlara güvendik ve makbuz almaksızın ödemeyi yaptık. Zaten o yıl çocuğumuzu da kaybettik. Başımıza böyle olayların geleceğini düşünemezdik'' dedi.

Emine Taşkın, mağduriyetlerinin giderilmesi için Cumhuriyet Savcılığına şikayette bulunduğunu, bu sırada kendisi gibi başka mağdurlar olduğunu da öğrendiğini kaydetti.

Şikayetçilerden Fadime Soydinç, banka tarafından aynı avukatlara yönlendirildiğini, taksitleri bittikten sonra bankaya gidip, ''Borcu yoktur'' yazısı almak istediğinde, borcun hiç ödenmediğini gördüğünü kaydetti. Sık sık avukatlara gittiğini ancak sonuç alamadığını anlatan Soydinç, büroda çalışan sekreterin kendisine, her ay parayı alıp, avukatlara verdiği yönünde açıklamada bulunduğunu öne sürdü.

Diğer şikayetçi İbrahim Uğur Danış, yaklaşık 5 bin TL olan kredi kartı borcunun avukatlar tarafından 420 TL'lik taksitlere bölündüğünü, ödemeyi de düzenli olarak hukuk bürosuna yaptığını söyledi.

Danış, şöyle konuştu:

''Avukatlardan B.S. bize bu konu ile sekreter Ö.Ö'nün ilgilendiğini ve ödemeleri ona yapmamızı istedi. Biz de bir müddet ona ödeme yaptık, daha sonra ise Ö.Ö'nün işi bıraktığını belirterek, bize bir hesap numarası verdi ve ödemeleri bundan sonra bu hesaba yapmamızı istedi. Biz de taksitleri hesap numarasına yatırmaya başladık. Ancak avukatlardan B.S'ye sorduğumuzda hesaba para yatmadığını söyledi. Bunun üzerine hukuk bürosuna gittim ve avukat B.S. bana, sadece 300 TL ödeme yapıldığını, başka ödeme gözükmediğini söyledi. Tartışınca da parayı sekreterin aldığını iddia etti.''

Şikayetçilerden Hakkı Şanlıtürk, şirket adına kredi kartı kullandıklarını, ancak borcunu ödeyemedikleri için dosyalarının avukat takibine verildiğini söyledi. Hukuk bürosunda ödeme yaptıklarını, karşılığında makbuz da aldıklarını anlatan Şanlıtürk, ancak paranın banka hesabına işlemediğini öğrendiklerini kaydetti. Şanlıtürk, ''Avukata güvenme, savcıya güvenme, hakime güvenme... Kime güveneceğiz bu ülkede? Bir başka borcum var, onu da başka bir avukat takip ediyor. Ama onda böyle bir olay yaşamadık. Kim suçluysa ortaya çıksın. Bunun için avukatlar hakkında suç duyurusunda bulunduk'' dedi.

-HAKLARINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULAN AVUKATLAR-

Hakkında suç duyurusunda bulunulan avukatlardan N.D, gazetecilere yaptığı açıklamada, şikayetçi kişilerden para almadığını öne sürdü. Hakkında şikayette bulunan kişilerin parayı kendisine değil, yanlarında çalışan sekretere verdiğini ifade eden N.D, ''Olayın ortaya çıkmasından sonra sekreter ile ilişiğimizi kestik. Biz de olayın takipçisiyiz. İlgili kişiler hakkında biz de hukuki işlem başlatıyoruz'' diye konuştu.

Diğer avukat B.S. ise yurt dışında olduğunu, bu konuda açıklama yapmayacağını bildirdi.

Sekreter Ö.Ö'nün, Cumhuriyet Savcılığına verdiği ifadesinde, borçlu kişilerden parayı aldıktan sonra avukatlara teslim ettiğini söylediği öğrenildi.

Banka Müdürü Tansel Tula ise 2007 yılından itibaren adı geçen avukatlarla çalıştıklarını, takibindeki müşterilerin dosyalarını, söz konusu avukatlara yönlendirdiklerini kaydetti. Müşterilerden gelen şikayetler üzerine olaydan haberdar olduklarını açıklayan Tula, şöyle konuştu:

''Bazı müşterilerimiz makbuz almaksızın ödeme yapmışlar. Ödeme yaptıklarını ispat edemiyorlar. Bir kısım müşterilerimiz de makbuz alarak ödeme yapmış ama ödemeler hesaplarımıza yansımamış. Bunları avukatlardan tahsil ettik. Tabii ki müşterilerimizin mağdur olmasını istemeyiz. Ama sonuçta konu mahkemeye intikal etti. Biz de avukatlarımızı azlettik.''

Isparta Baro Başkanı Gökmen Gökmenoğlu da söz konusu avukatlarla ilgili baroya şikayet dilekçesi geldiğini, şikayetlerin inceleme aşamasında olduğunu kaydetti.



Zaman