İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri yasadışı DHKP/C örgütü ve bağlantıları kapsamında çok sayıda adrese şafak operasyonu düzenledi, 15'i avukat 55 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında Çağdaş Hukukçular Derneği üyesi 9 avukat da var. Dernek Başkanı Selçuk Kozağaçlı ve Oya Aslan ve Nazan Betül Vangölü Kozağaçlı hakkında yakalama kararı çıkartıldı.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Çevik Kuvvet, Özel Harekat ve helikopter desteğindeki operasyon için saat 04.00’te düğmeye bastı. Daha önceden belirlenen adreslere ayrı ayrı ekipler gitti. Operasyonların hedefinde Çağdaş Hukukçular Derneği ve üyeleri vardı. Çağdaş Hukukçular Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Güçlü Sevimli, İstanbul Şube Başkanı Taylan Tanay ile üye avukatlar Güray Dağ, Gülvin Aydın, Ebru Timtik, Barkın Timtik, Naciye Demir ve Güçlü Sevimli evlerinde gözaltına alındılar. Polis, Dernek Başkanı Selçuk Kozağaçlı’yı ise adresinde bulamadı. Selçuk Kozağaçlı için yakalama kararı çıkartıldı. Gözaltına alınanlar arasında Efkan Bolaç da var.

İstanbul
- Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Çevik Kuvvet, Özel Harekat ve helikopter desteğindeki operasyon için saat 04.00’te operasyon düzenledi. Daha önceden belirlenen adreslere ayrı ayrı ekipler gitti. DHKP-C'ye yönelik olduğu belirtilen operasyonda Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) yöneticisi ve avukatları gözaltına alındı. 

Gözaltına alınan avukatların isimleri şöyle: ÇHD İstanbul Şubesi Başkanı Taylan Tanay, ÇHD üyesi avukatlar Efkan Bolaç, Naciye Demir, Şükriye Erden, Güray Dağ, Günay Dağ, Ebru Timtik, Barkın Timtik.Polis, Dernek Başkanı Selçuk Kozağaçlı’yı ise adresinde bulamadı. ÇHD Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı ile Avukat Oya Aslan hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Polis ayrıca Okmeydanı’nda da pek çok adrese operasyon düzenledi. Operasyon yapılan adreslerdeki aramalar sürüyor.

Operasyonda ayrıca, ÇHD Öğrenci Hakları Komisyonu'ndan, İstanbul Üniversitesi Hukuk Bölümü son sınıf öğrencileri Umut Karakaya ile Sami Menteş de gözaltına alındı.

İstanbul'da Grup Yorum'un çalıştığı İdil Kültür Merkezi ile ÇHD İstanbul Şubesi'nin Beyoğlu'ndaki bürosunda ve Ankaradaki genel merkez bürosunda da polis arama yapıyor.

İzmir'de de çeşitli evlere eş zamanlı düzenlenen baskınlarda DHKP-C üyesi olduğu ileri sürülen 17 kişi gözaltına alındı.

"İmdat Polis" hattını kurmuşlardı

Gözaltına alınan avukatlar aynı zamanda polis şiddetine karşı kurulan "İmdat Polis" hattının gönüllü çalışanlarından.

Engin Çeber ve Fazıl Say'ı savunmuşlardı!

Gözaltına alınan avukatlardan Taylan Tanay, karakolda işkence sonucu öldürülen Engin Çeber de dahil olmak üzere Fazıl Say ve işten çıkarılan tekstil işçilerinin haklarını savunmuştu.

Operasyonu Twitter'dan duyurdular

ÇHD’nin Twitter adresinden yapılan açıklamada gece saat 4’de kapıların kırılarak arama yapılmak istendiği belirtildi. Açıklamada şunlar kaydedildi:  “Halkın Hukuk Bürosuna polis baskını. Gece saat 4’de kapılar kırılarak arama yapılmak istendi. Yasa Cumhuriyet Savcısı olmadan arama yapılamaz demesine rağmen savcı tam 1 saat sonra geldi. Yolu karıştırdığını söyledi. Avukatlık kanunu savcının yol bilgisine kurban. Adaletleri batsın. Şu an C. savcıları HHB de Baro temsilcilerini bekliyorlar arama için.”

Cumhuriyet- Hürriyet