Bursa Barosu Başkanı Avukat Ekrem Demiröz, 5 Nisan Avukatlar Günü'nde Türkiye Barolar Birliği Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu'nun da katılımıyla 'Adalet istiyoruz' adlı yürüyüş düzenleyeceklerini söyledi. 


Makamında düzenlediği basın toplantısında konuşan Demiröz, "5 Nisan Cumartesi günü Fatif Sultan Mehmet Bulvarı üzeri, camii karşısında buluşup, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu'nun da katılımıyla, Gençlik Parkı'nda son bulacak olan ve teması 'Adalet İstiyoruz' olan yürüyüş düzenliyoruz. Avukatlar Günü'nü mutlulukla kutlamamız ne yazık ki mümkün değil. Adil yargılanma hakkı ihlalleri, yok sayılan mahkeme kararları, yargıya yapılan müdahaleler ve Adalet Bakanı üzerinden iktidara bağlanan savcılar ve hakimler. Bütün bunlar ülkenin bugününü ve yarınını tehdit altında tutan tehlikeli gelişmeler. Oysa biz, herkesin hukuk önünde eşit olduğu bir demokratik düzeni savunuyoruz. İktidar yargıyı değil, yargı iktidarı denetlemelidir; evrensel ilke budur. Özgürlükler hiç kimsenin iki dudağı arasına terk edilemez. Haklar ve özgürlükler anayasal düzeyde teminat altında olmalıdır; çünkü güvenlikli bir hukuk düzeni her toplumun olmazsa olmazıdır." dedi. 

Adaletin toplumun vicdanı olduğunu belirten Baro Başkanı Demiröz, şöyle devam etti: "Bağımsız ve tarafsız yargı varlık sebebimizdir. Bağımsız yargı ise özgür ve bağımsız savunma ile mümkündür. Yolsuzlukların ve yasakların daha çok konuşulduğu, yargının ise yok sayıldığı bir dönemden geçiyoruz. Bu çöküşe itiraz etmek ve bağımsız yargıyı yüksek sesle istemek öncelikli görevimizdir. Tüm bu gelişmelerin, barolara ve Türkiye Barolar Birliği'ne olağanüstü görevler yüklediğinin bilincindeyiz. Bu nedenle 5 Nisan Avukatlar Günü'nü büyük bir buluşmaya dönüştürmeye karar verdik. Halkımızla birlikte yürüyeceğiz ve yüksek sesle adalet isteyeceğiz. Adalet duygusunu yitirmiş hiçbir toplumun geleceği yoktur. Tüm halkımızı geleceğine sahip çıkmak için 5 Nisan Cumartesi günü saat 12.00'da Bursa Barosu ile buluşmaya çağırıyoruz."




haberaktuel.com