Hukuksuz tutuklama‘ Erdoğan’ın “Ayağa kalkmadı, bedelini ödedi” dediği emekli Korgeneral Alan’ın avukatı Ayhan Nacak, “Bu sözden çıkan sonuç, Balyoz davasından değil ayağa kalkmamasının neticesinde içeri atıldığıdır. Gelibolu’da ayağa kalkmadı diye içeri attırıldı. Demek ki boşu boşuna yargılanıyormuş” değerlendirmesini yaptı

ANKARA -
Başbakan Tayyip Erdoğanın ayağa kalkmadı, bedelini ödedidediği emekli Korgeneral Engin Alanın avukatı Ayhan Nacak, Bu sözden çıkan sonuç, Balyoz davasından değil ayağa kalkmamasının neticesinde içeri atılmış olur değerlendirmesini yaptı. Başbakanın konuşma üslubunu etik bulmadığını vurgulayan Nacak, Engin Alan İstanbul 1. Bölge, 1. sıra adayı oldu diye mi konuşuluyor bunlar? Çok yanlış dedi.

Erdoğanın hedef aldığı Engin Alanın avukatı Ayhan Nacak, Başbakanın sözlerini Cumhuriyete değerlendirdi. Başbakan Erdoğanın konuşmasını etik olmayan bir konuşmaolarak nitelendiren Nacak, Engin Alan devletine büyük hizmetler yapmış bir komutan. TSKnin en sevilen mensuplarından ve kendisineefsaneismi verilmiş bir kişi. Hapiste bulunan bir kişi için Törenlerde ayağa kalkmadı, cezasını buldu demek, ne kadar doğru bilemiyorum. Konuşma amacını aştı. O zaman bundan çıkan sonuç, Balyoz davasından değil, ayağa kalkmamaktan tutuklandı olur. Zaten davayla ilgisi yok Engin Alanın. Geliboluda ayağa kalkmadı diye içeri attırıldı. Cezaevinde olması, ayağa kalkmamasının neticesi olabilir. Başbakanın söylemesine şaşırdım. Açıkça söyleyim hiç etik bir davranış değil, Engin Alan cezavinde ve kendisini savunabilecek durumda değil değerlendirmesini yaptı.

Engin Alanın yıllarca Türkiye Cumhuriyeti devletine saygılı biçimde çalıştığını anlatan avukat Ayhan Nacak,Ne yapmış bu ülkeye? Mücahit olarak Kıbrısta savaşmış. Dağlarda savaşmış, madalyalar almış. Uluslararası terör konusunda hizmetleri olmuş. Para mı kazanmış, yok. Sadece devlet için çalışmış. Niye Engin Alan? İstanbul 1. bölgeden, 1. sıra milletvekili adayı oldu diye mi konuşuluyor? Çok yanlış. Şu anda da devam eden bir dava var. Demek ki, boşu boşuna yargılanıyor. Bu şekilde konuşmalar yanlış diye konuştu.