Bursa’da 2014 yılının Nisan ayında meydana gelen olayda, C.Ç., avukat Ö.Ç.’nin merkezOsmangazi İlçesi Kıbrıs Şehitleri Caddesi’ndeki bürosunda işe başladı. Aynı gün büroda düzenlenen doğum günü partisinde davetlilerin gitmesinden sonra, iddiaya göre içeceğine ilaç koyan avukat Ö.Ç.’nin kendisine tecavüz ettiğini ileri süren sekreter C.Ç. polise giderek şikayette bulundu. Başlatılan soruşturma sonunda avukat Ö.Ç. ile suça yardımcı olduğu öne sürülen arkadaşı M.R.B. hakkında, Bursa 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde ’nitelikli cinsel saldırı’ suçlamasıyla 10 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Tutuksuz yargılanan avukat Ö.Ç. yöneltilen suçlamaları kabul etmeyip, kendisine komplo kurulduğunu öne sürerek beraatını istedi.
Yargılama devam ederken şikayetçi olduğu için ölüm tehditleri aldığını ileri sürülen C.Ç.’nin babası kimliği belirsiz kişiler tarafından dövüldü. Genç kızı savunan avukat Nevin Canbaz’ın evine posta aracılığı ile içerisinde 2 mermi ve ’Bunlardan biri senin, diğeri kızın için’ yazılı not bulunan zarf gönderildi. Avukat Canbaz’ın evi de kimliği belirsiz kişiler tarafından kurşunlandı. Savcılığa şikayette bulunan Canbaz, şüphelendiği kişiler arasında davası devam eden sanıkları da gösterdi. Şikayet üzerine bu iki olayla ilgili olarak soruşturma başlatıldı.
C.Ç.’nin cinsel istismara uğradığı karar aşamasına gelen davayla ilgili yargılama bugüntamamlandı. Tutuksuz yargılanan avukat Ö.Ç. ile M.R.B.’nin gelmediği duruşmada tarafların avukatları hazır bulundu.

Mahkeme heyeti, suçunu sabit gördüğü Ö.Ç.’ye önce ’cinsel saldırı’ suçundan 5 yıl hapis cezası verdi. Bu suçun işlenmesi sırasında mağdurun kendisini savunacak durumda olmamasını dikkate alan mahkeme bu cezayı 7 yıl 6 aya çıkardı. Mahkeme heyeti, sanığın duruşmadaki iyi halini dikkate alarak cezasını 6 yıl 3 aya indirdi. M.R.B. ise beraat etti.

C.Ç.’nin savunmasını üstlenen avukatlardan Nevin Canbaz, sanığa verilen cezadaki iyi hal indiriminin kaldırılması için itiraz edeceklerini söyledi.

Milliyet