FETÖ’nün avukat yapılanmasının imamlarından Nurullah Albayrak’ın ByLock’tan örgüt üyelerine vakıf, dernek ve okullara ait paraların nasıl yurtdışına kaçırılacağına ilişkin taktikler verdiği ortaya çıktı.

Karar gazetesinden Erol Metin’in haberine göre; örgütün soruşturmalarda gözaltına alınan üyeleri için ücretsiz avukat desteği veren yapılanmaya yönelik soruşturma dosyasına giren ByLock mesajları, FETÖ’nün taktiklerini ortaya çıkardı. 

Avukat yapılanmasını koordine eden FETÖ imamlarından ve örgüt lideri Fetullah Gülen’in avukatı Nurullah Albayrak’ın ByLock’taki taktikleri milyonlarca liranın nasıl yurtdışına kaçırıldığını belgeledi. Albayrak 15 Ocak 2016 tarihli mesajında örgüte bağlı dernek, vakıf ve okullarda alınacak hukuksuz önlemleri sıraladı. Vakıfların yönetiminde ya da çalışanları arasında burs ve bağış yapanların çıkarılmasını isteyen Albayrak, “Karar defterinde bağışçıların ismi varsa karar defterinin su bastı taşınınırken kayboldu vb ifadelerle yok edip yeni karar defteri almak gerekir. Vakıf yönetiminde sıkıntılı isimler istifa etsin yerine çoğunluk kararıyla yeni isimler alalım” şeklinde taktikler verdi.

“NAKİT PARA TUTMAYIN” TALİMATI

Örgüt üyelerine “Vakfın hesabında kesinlikle nakit para tutmayın” talimatı veren Albayrak taktiklerini şöyle sürdürdü: 

“Olası bir kayyım meselesinde kayyıma elimizle para teslim etmeyelim. Vakıflar mallarını satılabilenleri satsın nakte çevirsin yurt dışındaki kurumlara vakıflara kişilere bağışta bulunsun vakıf senedinde faaliyetlere uygun her yere bağış yapabilir diyor en kötü ihtimalle birisi parayı alsın kaybolsun görevi kötüye kullanmadan yargılanır o da ne zaman... onu da para cezasına çevirirler bir de şahıstan zararın tazminini isterler.”

“5 BİN DOLAR BURS GÖNDERİN”

Albayrak, mesajlarında vakıf ve derneklerin nakit paralarının öğrencilere 5’er bin dolar burs ve yardım adı altında yurtdışına kaçırılabileceğini, Afrika’daki örgüt üyelerine gönderilerek eritilebileceğini anlatırken, “Türkiye’de adliyeleri her yıl Ocak ayında su basar tutanak tutulur evraklar imha edilir vakıftaki evraklarla alakalı” dedi. ByLock mesajlarında kapatılan dershanelerle ilgili mühürleme işlemlerinin nasıl iptal edileceği de detaylarıyla anlatıldı. 

“ABİLER CMK 48’E DİKKAT”

MİT’in örgütün kullandığı haberleşme programlarına yönelik başlattığı çalışmaya karşı üyeleri uyaran ve taktikler veren FETÖ’nün avukat imamı H. T.’nin ByLock mesajları da dikkat çekti. T. ‘kripto’ların deşifre olmaması 20 Ocak 2016’da “Sızıntı Dergisi Üye Girişi yapılmayacaktır Bayilerden alınmayacak bunu duyuralım” mesajını paylaştı. 27 Ocak 2019 saat 12.15’te ise ‘ekrem (ergn75)’ adlı kullanıcının yazdıklarını T. şöyle paylaştı:

“Son günlerde polis tarafından bilgi alacağız diye insanlar ifadeye çağırılıyor. Şüpheli olarak değil bilgi sahibi (bu tanık demektir) olarak ifade alacağız diyorlar böylece avukat girmesini engelliyorlar. Abiler CMK’da bunun önüne geçen bir madde var. CMK 48. Madde. ‘kişi kendisi hakkında ceza kovuşturmasına uğratılabilecek olan sorulara cevap vermekten çekinebilir’. Bu sebeple ifade alınırken kişi ben Ceza Muhakemeleri Kanunu 48. Maddesine göre tanık yada bilgi sahibi olarak ifade vermek istemiyorum demelidir. Zaten şüpheli olacağı için hiç olmazsa avukatı ile ifade verir.”

"KASTAMONU'YA ACİL TAKVİYE LAZIM"

Avukat imamı Albayrak’ın başka bir mesajında ise yapılanmanın kritik isimlerinden avukat M. K.’la ilgili karşıdaki kullanıcıya soru sorduğu tespit edildi. Mesajın içeriği şöyle: “Abi M. K. abiye para verecek miyiz 5 bin tl istiyor dosya başına Kanada’ya para gönderme ile ilgili.” 

FETÖ imamımın grubundaki diğer mesajlaşlar ise şöyle: “Abi KPSS operasyonu ile ilgili ck yı koordine eden olarak yazmışlar malum. Acaba m. Deveci abi bir açıklama veya tekzip yapsa mı?” “siz ne kadar şanslısınız abi. Ahir zamanın vazifelisinin avukatısınız, bu müthiş bir şey abi.” “Kastamonu ya acil takviye lazım, abi imam okulu müdürü esnaflar herkese baskın olmuş.”

“İSMET BEY DÖNÜP ÇIKSA OLUR MU?”

2014’te görevden alınan TCDD Genel Müdür Yardımcısı İsmet D. ile ilgili bir paylaşım da dikkatlerden kaçmadı. T.’nin gönderdiği mesajda “Abi TCDD gn. md. yard. İsmet bey yurtdışına çıkmıştı izni bu ayın 17’sinde doluyor girip tekrar çıksa olur mu diye sorarlar, abimin iki vekili var adnan bey ABD’de bense Güney Kore’deyim abimiz de Avrupa’da” ifadeleri kullanıldı. 

karar gazatesi