Avukat Cem Çağdaş Başbay internet üzerinden alınan uçak bileti ücretlerine yansıtılan hizmet bedelini geri almayı başardı. Diğer tüketicileri de uyaran Başbay “Tüketiciler bu bedelin iadesi için Hakem Heyetlerine başvuruda bulunabilir. Çünkü bu bir keyfi uygulama” dedi.

Uçak biletlerini internet yoluyla alan tüketicilere müjdeli bir haber geldi. Aldıkları biletlere ek ücret yansıtılan tüketiciler artık bu bedelleri geri alabilecek. Her bilet için 25 TL hizmet bedeli veren avukatın yaptığı hukuki girişimler sonucunda verilen karar milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor.

KEYFİ BİR UYGULAMA

Bu bedellerin havayolu firmaları tarafından herhangi bir tarifeye bağlı kalınmaksızın farklılık gösterdiğini söyleyen Çağdaş, Hukuki Haber'e yaptığı açıklamada “Herhangi bir acente vasıtasıyla alınmayan bu bedeller keyfi bir uygulama niteliğinde. Havayolu şirketleri tarafından hiçbir hizmet sunulmadan alınan bedeller de hukuka aykırıdır.” dedi.

VATANDAŞLAR TÜKETİCİLER HAKEM HEYETLERİNE BAŞVURABİLİR

6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunun kapsamı genişletildiğinden dolayı bu bedellerin iadesi için Hakem Heyetlerine başvuru yapıldığını belirten avukat 
Çağdaş, “Nitekim Buca Tüketici Hakem Heyetinin 30.11.2015 tarih ve 4281020 sayılı kararı ile de havayolu şirketleri tarafından internet üzerinden alınan biletler için önemli bir karar aldı. Heyet, hizmet bedeli adı altında alınan ücretlerin iadesine karar verdi. Tüketiciler bu bedelin iadesi için Hakem Heyetlerine başvuruda bulunabilir.” ifadelerini kullandı. (hukukihaber.net)