ÜSKÜDAR’da Başbakan Tayyip Erdoğan’ın korumaları tarafından dövülünce, İstanbul Barosu’nun ‘Eşkıya dünyaya hükümdar olmaz’ açıklaması yayınladığı olayın kahramanı Avukat Fatih Abdullah Öztürk o günü anlattı:

“Cuma namazına gidiyorduk. Başbakan’ın konvoyu geçerken arkadaşlarım el salladı. Başbakan da el sallayarak karşılık verdi. Sonra bir minibüs durdu. 3 kişi beni patates çuvalı gibi minibüse bindirdi. Avukat olduğumu söyledikçe, ‘Biz senin kim olduğunu biliyoruz’ diye daha çok vurdular.”
Öztürk 4 Temmuz günü yaşadıklarını şöyle anlattı: “Adamlar kollarımdan tuttu. Avukat olduğumu söyledim ve neden geleceğimi sordum. Başbakan’a hakaret ettiğimi söylediler. Ben de ‘Başbakan’ı çok seviyorum’ dedim. Beni patates çuvalı gibi yakalayıp kaldırdılar. Dövdükten sonra tel örgülerin üzerine atmışlar. Hatırlamıyorum. Minibüse bindiğimizde, şahit olarak arkadaşlarımı da getirin diye bağırdım. Beylerbeyi’nde karakolun önünde minibüsü durdurdular. Bu sırada cep telefonumla baroyu aradım. Bir polis, ‘Ne yapıyorsun’ diye bağırıp telefonumu yere attı. Sonra bir daha dövmeye başladılar. Ne kadar dövdüklerini hatırlamıyorum. Başka bir araca bindirip Üsküdar’da karakola götürdüler. Ellerim kan içindeydi. Çenem çok ağırıyordu. Hastaneye gitmek istediğimi söyledim. Burada baroyu aramama izin verdiler. Onlar da beni arıyorlarmış. Polisler hakkında suç duyurusunda bulunduk.”

hürriyet