Yaralama suçuna karışan kişi mahkemesi için avukat tuttu. Yaralama suçuna karışan kişi mahkemesi için avukat tuttu. Ancakavukat “Yaralama görüntülerini silmem için 20 bin lira gerek. Yoksa çok ceza alırsın” diyerek müvekkilini dolandırdı.

İzmir’de filmleri aratmayan bir dolandırıcılık gerçekleşti. Üstelik bu kez kandıran taraf bir avukat oldu. İddiaya göre olay şöyle gelişti: S.K. adlı işçi bir tartışma sırasından arkadaşını bıçakla yaraladı. Mağdurun şikayetçi olması üzerine gözaltına alınan S.K. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Bunun üzerine S.K bir avukat tutup parasını da peşin ödedi.

ARKADAŞI UYARDI 

Avukat bir süre sonra müvekkili S.K’ya, “Her şey yolunda gidiyor. Fakat polisin elinde kavga anında bıçağı nasıl sapladığını gösteren uydu görüntüleri var. Bu görüntüleri kesinlikle sildirmemiz lazım” diyerek, rüşvet vermek için 20 bin lira istedi. Paniğe kapılarak, avukatın bu talebini yerine getiren S.K. kısa sürede parayı bankaya yatırdı. S.K. ardından yaşadıklarını yakın bir arkadaşına anlattı. Talihsiz adamarkadaşının ‘Dolandırıldın, hemen polise koş’ demesi üzerine durumu kavradı. S.K delillerle birlikte savcılığa suç duyurusunda bulundu. Savcılık, şüpheli avukat hakkında soruşturma başlattı. S.K. olayın yargıya intikal ettiğini belirterek yorum yapmak istemediğini söyledi.

OLAY BİZDEN ÇIKMIŞTIR

Mağdur S.K, yaşananlardan dolayı büyük üzüntü duyduğunu söyledi. S.K “Konuyla ilgili gerekli yerlere başvurumuzu yaptık. Olay artık bizden çıktı” dedi. Avukatlar özel yargılama sürecine tabi olduğu için İzmirAdliyesi’nden konuya ilişkin detaylı bilgi verilmedi.

CEM KARTAL / BUGÜN GAZETESİ