Ergenekon ve Balyoz davalarının ünlü Avukatı Celal Ülgen, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na dilekçe vererek hakkında dinleme yapılıp yapılmadığını sordu.

Avukat Celal Ülgen, bugüne dek Türkiye’nin ünlü, gazetecileri, rektörleri, işadamları ve eski komutanların da aralarında bulunduğu yüzlerce kişinin telefonlarının dinlendiğine dikkat çekti. Bu kişilerin telefonların “IMEI” numaraları üzerinden, “terör ve organize suç örgütü üyesi olduğu” gerekçe gösterilmek suretiyle Polis tarafından mahkemelerden dinleme kararı çıkartarak ya da çıkartmadan doğrudan dinlendiği ifade eden Avukat Ülgen, yasadışı dinlemelere ilişkin haberlerin gazetelerde yer aldığına dikkat çekti.

‘HAKKIMDA DİNLEME KARARI VAR MI’

Bugüne değin kamuoyunda herkes tarafından tanınan pek çok kişinin avukatlığını yaptığını hatırlatan Avukat Ülgen, “Bu müvekkillerim üzerinden ya da doğrudan istihbari ya da adli dinlemeye tabi tutulup tutulmadığım, hala hakkımda istihbari ya da adli bir dinleme kararı olup olmadığı, e maillerimin yani iletişimimin tespit edilip edilmediği görevim açısından önem arz etmektedir” dedi.

Avukat Ülgen, dilekçesinde şu talepte bulundu:

“Gerekli incelemenin yapılarak bu güne değin iletişimin tespiti ya da telefonlarımın dinlenmesi biçiminde hakkımda bir tedbire ya da istihbari dinlemeye gidilip gidilmediği, gidilmişse süresinin ve sonucunun ne olduğu, hala hakkımda müvekkillerim üzerinden dinlemelerin sürüp sürmediği hususlarının yanıtlanması gerekmektedir.”

Odatv.com