ANKARA Barosu Avukatlarından İstem Alper Yıldırım, 42 yaşında ikinci kez anne oldu. Ancak lösemi avukat anneyi çocuklarına doyamadan hayattan kopardı.

On ay önce ikinci çocuğunun doğumu için hastaneye yatan Yıldırım’a yapılan tahlillerde kan değerlerinde düzensizlik görüldü. Şüphelenen doktorlar genç kadına detaylı bir tarama yapınca acı gerçek ortaya çıktı. Lösemi olduğu anlaşılan Yıldırım'a doğumunun hemen ardından yoğun bir tedavi uygulandı. Ancak avukat anne, dün hayatını kaybetti. Bebeğine doyamadan hayata veda eden Yıldırım’ın zamansız ölümü eşi Avukat Hakan Yıldırım başta olmak üzere yakınlarını ve meslektaşlarını yasa boğdu. Arkadaşları, “İkinci bebeğini doğuracağı için o kadar mutluydu ki, ancak hiç kimsenin aklına gelmeyen bu hastalık ortaya çıktı daha bebeğini doğru düzgün kucağına bile alamadan çocuklarına doyamadan hayata veda etti” diyerek gözyaşı döktüler.

İstem Alper Yıldırım’ın cenazesi ilk çocuğunun doğum günü yani bugün Muğla’nın Ortaca ilçesinde toprağa veriliyor.

Arkadaşları sosyal medya hesaplarından Yıldırım’ın ardından duygu yüklü mesajlar paylaştılar:

“İSTEM .. Arkadaşım.. Halkalardan biri koptu bak.. Dağıldık..Geriye anılar ve yarım kalan hayaller var yalnızca. İlk yavrunu dünyaya getirdiğin gün, toprağa verileceksin. Bu nasıl kader be kuzum, canım arkadaşım, gülen gözlüm..Yaktın hepimizi İSTEM ...”

Hürriyet/Nurettin KURT / ANKARA