Henüz 18 aylık anne olan Avukat Cevher Dağdeviren Aslan'ın, İzmir Adalet Sarayı'nda bebek bakım odası oluşturulması talebi bir hafta içinde karşılandı. Talebi değerlendiren Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın talimatı üzerine harekete geçen İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Doğru, zemin katta tüm annelerin ulaşabileceği "Anne-Bebek Bakım ve Emzirme Odası"nı kurup hizmete açtı.

Tuvalette emziren vardı 

İzmir Barosu avukatlarından Cevher Dağdeviren Aslan, adliye binası içinde anne-bebek bakım odası bulunmadığı, bu yüzden pek çok anne avukat, hakim, savcı ve adliye personeli kadının sorun yaşadığını belirterek, Cumhuriyet Başsavcılığı İdari İşler Müdürlüğü'ne başvurdu.

Aslan, başvurusunda "Bebeğin emzirilmesi, kıyafetlerinin değiştirilmesi gibi ihtiyaçların kamuya açık alanlarda karşılanması, bizleri ve bebeklerimizi çok zor durumda bırakıyor. Bu nedenle adliye binası içinde bütün kadınların kolayca erişebileceği bir odanın, annebebek bakım odası olarak tahsis edilmesini istiyoruz" ifadelerini kullandı. Aslan, 18 aylık bebeği Ada ile adliyeye geldiğini, bakımını yapmak istediğinde çok zorluk yaşadığını belirterek "Bakıcısı olmadığı için duruşmaya birlikte geliyoruz. Adliye içinde tanıdığım birine bırakıp duruşmaya giriyorum. Daha önceden de bir başka adliye çalışanı, oda olmadığı için bebeğini tuvalette emzirmiş. Benim gibi çok mağdur olan meslektaşım da var" dedi.

Dilekçe hemen işleme konuldu

Avukat Aslan'ın dilekçesi hemen işleme konularak Adalet Bakanlığı'na gönderildi. Başvuruyu inceleyen Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, bakanlık bürokratlarına, İzmir Adalet Sarayı'nda odanın hemen kurulması için talimat verdi. İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Doğru da hemen çalışma başlattı. Bir hafta gibi kısa bir sürede, C Blok zemin kattta 'Anne- Bebek Bakım ve Emzirme Odası' kuruldu.

Yeni Asır
ALİ EYCE