AKDENİZ Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencileri, geçemedikleri dersi başka illerdeki yaz okullarından almaya zorlandıkları gerekçesiyle eylem düzenledi.

Hukuk Fakültesi önünde toplanan 200 kadar öğrenci ellerinde salatalık ve midye tavalarıyla eylem yaptı. Öğrenciler, 'Okul biter yaz göçü başlar', 'Bu yaz neredeyiz', '1 hıyar 1 lira, 1 yaz okulu kaç hıyar eder' yazılı dövizler açtı. 'Ceza Hukuku ve Ceza Muhakemesi Usulü' dersinden kaldıkları için yaz okuluna gitmek zorunda kaldıklarını belirten öğrenciler, aynı dalda tek öğretim üyesi olması nedeniyle dersi geçme umuduyla başka illere gittiklerini belirtti. 

Marmara Üniversitesi'ndeki yaz okulunda aynı dersi vermek için yaklaşık 3 bin TL giderleri olacağını belirten öğrenciler, bu parayı ödeyebilmek için ya turizm sezonunda mevsimlik işçi olarak çalıştıklarını ya da sahillerde midye satarak parayı biriktirdiklerini söyledi. Fakülte önünde para biriktiren arkadaşlarına yardımcı olmak için midye ve salatalık yiyen gençler oturma eylemi ardından dağıldı.

"STANDARTI TUTTURAN DERSİ GEÇER"

Ceza ve Ceza Muhakemesi Hukuku Anabilim Dalı öğretim üyesi Yrd.Doç.Dr. Mehmet Nihat Kanbur, bir tek öğrencisini bile kasti olarak derste bırakmadığını belirterek, "Adalet sistemine güvenmemiz için kaliteli hukukçular yetiştirmemiz gerekli. Benim bir standartım var. Bu arkadaşlar ilerleyen yıllarda bana teşekkür edecek" dedi.


http://www.turktime.com/haber/Avukat-adaylarindan-midyeli-protesto/286962