Avrupa Yatırım Bankası (AYB) Başkanı Werner Hoyer, mülteci krizinden etkilenen ülkeler için daha fazlasını yapmaya hazır olduklarını belirterek, "Gelecek 5 yıl içinde 17 milyar avroluk bir yatırım planı mevcut ki bunu artırmayı hedefliyoruz." dedi.

Dünya İnsani Zirvesi sırasında AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Hoyer, "AYB'nin, Orta Doğu, Kuzey Afrika, Türkiye ve Batı Balkanlar'da 40 milyar avroluk bir yatırımı mevcut. Bölgede yer alan en büyük uluslararası mali kuruluşuz." dedi.

Hoyer, AYB'nin, mülteci krizinde etkilenen ülkelerdeki yatırımlarına değindi.

Ürdün'de bir su projesine ve Gaziantep'te bir hastaneye mali destek olduklarını söyleyen Hoyer, "Mülteci krizinden etkilenen ülkeler için daha fazlasını yapmaya hazırız. Gelecek beş yıl içinde 17 milyar avroluk bir yatırım planı mevcut ki bunu artırmayı hedefliyoruz." bilgisini verdi.

Hoyer, Avrupa Konseyine, gerekli şartlar sağlandığında mülteci krizinde ne yapabileceklerine yönelik bir taslak sunumu yapacaklarını anlatarak, bir yatırım bankası olarak sağlam projeleri desteklemek durumunda olduklarının altını çizdi.

"Güçlerimizi birleştirmemiz gerekiyor"

Büyük insani hedefleri gerçekleştirmek için kurumların güçlerini birleştirmesi gerektiğine dikkati çeken Hoyer, "İster Birleşmiş Milletler (BM) üyesi olalım ister uluslararası finansal bir kuruluş olalım, güçlerimizi birleştirmemiz gerekiyor. BM'nin alt örgütleri en sonunda bir araya gelerek çalışmaya karar verdi. Bu iyi bir işaret. Çok taraflı mali örgütler de uzun vadeli projeleri desteklemeye bağlı. İstanbul'da çıkan mesaj; doğru yoldayız." diye konuştu.

Kaynak: AA