Kendilerine "Uluslararası Boykot, Tecrit ve Yaptırım Hareketi" (BDS-Movement) ismini sağlayan müşterek grup, Stefanplatz Meydanı'nda toplanarak İsrail yönetimini gıcırtı etti.

Terör devleti İsrail'in Filistin ve Gazze'de gerçekleştirdiği saldırıların fotoğraflarını sergileyen grup, Filistin bayrakları açtı. "İsrail'e boykot, Filistin'e özgürlük" çarpıcı sözleri atan grup, Amerika ve Avrupa Birliği'ni harekete geçmeye çağırma etti.

Grup hesabına meydana getirilen açıklamada, yıldırıcı İsrail'in 1967 önceleri sınırlara arka çekilmesi ve Filistin'in tanınması istendi. Küresel güçlerin İsrail yönetimini şımartan politikalar izlediği vurgulanan açıklamada, İsrail yönetimine müteveccih global boykot, soyutlama ve müeyyide politikaları uygulanması çağrısı yapıldı.

Eylemde çelimsiz müşterek görüşme işleyen İsrailli insanoğlu hakları aktivisti Ofer Neiman ise Amerika ve AB'nin işgalci İsrail yönetimine cesurluk sağlayan politikalar izlediğini belirterek, "Filistin topraklarındaki işgaline sonuç vermesi ve konuşu ve siyasal edisyon kurmak neredeyse İsrail'e boykot uygulanmalıdır" dedi.

Grup açıklamanın ardından, hadisesiz dağıldı.

Kaynak: HABER7.COM