Dünyanın önde gelen klima üreticilerinden Mitsubishi Electric, Manisa'da ev tipi klima üretimi için yatırım kararı aldı. İnsan ve robotların birlikte çalışacağı tesiste üretilecek klimaların, 2018 yılından itibaren Avrupa pazarına yönlendirileceği bildirildi.

Mitsubishi Electric Türkiye Başkanı Masahiro Fujisawa, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin dünyadaki konumu, ekonomik potansiyeli ve genç nüfusu dolayısıyla kendileri için öncelikli bir pazar olduğunu söyledi.

Türkiye pazarına 2012 yılının sonunda girdiklerini, ancak kısa sürede önemli mesafe aldıklarını, ürün yelpazesini genişlettiklerini dile getiren Fujisawa, Türkiye'deki en önemli ürünlerinin fabrika otomasyon, klima ve uydu haberleşme sistemleri olduğuna işaret etti.

Marmaray deneyimi

Türkiye'nin son dönemdeki iddialı projelerinden Marmaray'a Mitsubishi Electric olarak destek verdiklerini ifade eden Fuwisawa, projenin İstasyon Bilgi ve Yönetim Sistemini kurduklarını kaydetti.

Fujisawa, "Türkiye'de nüfusun genç, büyüyen ve dinamik olması dolayısıyla Marmaray, havalimanı, köprü, baraj gibi altyapı projelerinin artacağını düşünüyoruz. Bu nedenle Türkiye'nin gelişiminde yer almak istiyoruz." diye konuştu.

Fujisawa, şirketin Türkiye'de fabrika kurarak yatırım kararı aldığını belirterek, şu bilgileri verdi:

"Manisa'da 176 milyon liralık yatırımla klima fabrikası kuracağız. 2018'in ocak ayında Manisa'da ev tipi klima üretimine başlamayı hedefliyoruz. 2020 yılında da 400 kişiyi istihdam edeceğiz."

Kaynak: AA