ANKARA

Dünya Dart Federasyonu ve Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu tarafından organize edilen Avrupa Gençler Dart Şampiyonası, Ankara'da başladı.

Altınel Otel'de organize edilen şampiyonada, 14 ülkeden erkek, 11 ülkeden kız sporcuların katılımıyla toplam 78 sporcu madalya mücadelesi veriyor. Türkiye ise şampiyonada 4 erkek ve 2 kız sporcuyla temsil ediliyor.

Şampiyonanın ilk gününde çift erkekler, çift kadınlar ve tek erkek müsabakaları yapılacak. Şampiyona, yarın erkekler takım ve tek kızlar mücadeleleriyle devam edecek. Organizasyon, cumartesi günü gerçekleştirilecek yarı final ve final müsabakalarıyla tamamlanacak.

Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu Başkanı Mutlu Türkmen, Anadolu Ajansını ziyaret sırasında, AA muhabirine şampiyonayla ilgili açıklamalarda bulundu.

Şampiyonaya katılan ülke sayısının kendilerini mutlu ettiğini belirten Türkmen, "Dartta son yıllarda çok önemli atılım içine girildi. Özellikle dartın okul sporlarına girmesiyle hemen hemen 81 ilde branş faaliyetlerine katılım sağlanıyor. Son 4-5 senede altyapıda ciddi bir gelişim sağlandı. Son dönemde de bu yatırımların meyvesini almaya başladık." dedi.

Son Avrupa Şampiyonası'nda tek kızlarda altın madalya kazanıldığını hatırlatan Türkmen, "Bu unvanı ülkemizde yapılan şampiyonada da korumak istiyoruz. Ev sahipliğini yaptığımız şampiyonada çift kızlarda da altın madalyaya ulaşmak istiyoruz. Erkeklerde de ilk 3 ülke arasında yer alma hedefimiz var." diye konuştu.

Muhabir: Ö.Buğra Ersavaş

Kaynak: AA