BRÜKSEL

Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde sonuçların belli olmasının ardından Belçika'nın başkenti Brüksel'de yaşayan Türkler sevinç gösterisi yaptı.

Uluslararası Demokratlar Birliği (UID) üyeleri, sonuçların açıklanmasının ardından kutlamalar yaptı. Belçika'daki kutlamalar, başkent Brüksel'de Türk mahallesi olarak bilinen Chaussee de Haecht sokağında yoğunlaştı.

Türk bayrağının yanı sıra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın posterlerini taşıyan Türkler, sık sık slogan attı, bir grup Türk araçlarıyla sokaklarda turladı.

Belçika polisi kutlamalar sırasında güvenlik önlemleri aldı.

Almanya

Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde sonuçların gelmeye başlamasının ardından Almanya'da sevinç gösterileri düzenlendi.

Başkent Berlin'in en işlek caddesi olan Kudamm'da toplanan AK Partililer araçlarla konvoy oluşturdu. ''En büyük Türkiye'', ''Recep Tayyip Erdoğan'' şeklinde sloganlar atan topluluk, korna çalarak seçim sonuçlarını kutladı.

Köln kenti yakınlarındaki Kerpen beldesinde bir araya gelen AK Partililer de marş ve şarkılar söyleyerek, büyük bir coşku yaşadı.

Türk bayrakları ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın posterlerini taşıyan Türkler, Türkiye ve Erdoğan lehine sloganlar atarak, kutlama yaptı.

Muhabir: Yusuf Hatip-Erbil Başay-Mesut Zeyrek

Kaynak: AA