Avrupa Konseyi'nin Türkiye'nin güneydoğusunda akıbet aylarda yaşanmış olan vakalarla ilgilendiren derinti istem etmesi kararı Avrupalı milletvekilleriyle mülaki AK Parti Adana Milletvekili ve Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Türk Delegasyonu Başkanı Talip Küçükcan, yıldırı örgütü PKK'ya erinç meydana getirilen operasyonların batıda hata aktarıldığını dile getirerek, 'Avrupa'da Türkiye'ye müteveccih bilgelik kirliliği var' dedi.

Avrupa Konseyi'nin 'izleme sonrası diyalog süreci' çerçevesinde güneydoğudaki hali musahabe talebi hesabına Konsey'in Paris'teki binasında Avrupalı milletvekillere PKK'ya erinç operasyonları Türkiye'nin bakış açısından özetleyen Küçükcan ve bu musahabe kapsamında hususi banak yapması düşüncesince çağırma edilen İçişleri Bakanı Müsteşar Yardımcısı Mehmet Tekinarslan AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

'Terör örgütüyle mücadelemizin gerekçelerini anlattık'

PKK'nın geçtiğimiz haziran ayında 2013'te duyuru etmiş olduğu ateşkesi bitirmesi kararı planlı operasyonların kantite ve nitelikleriyle ilgilendiren AKPM milletvekillerine bilgelik verildiğini tamlayan Tekinarslan, 'Terör örgütüyle mücadelemizin gerekçelerini ve savaş yaklaşımlarımızı anlattık. Bu kapsamda hal periyodunun PKK kabilinden ne sömürme edildiğini, yıldırıcı temini ve tabanca teslimatının ne seviyeye çıktığını, örgütün barışa değil hunriz birlikte harbe koşullu bulunduğunu aktardık' ifadelerini kullandı.

Tekinarslan, banak kapsamında başta Avrupa basınında arazi almayan PKK'nın illerde trap kazması ve çırçıplak halkı 'canlı kalkan' şekilde gitmek düşüncesince iskân alanlarını ayrılma etmelerine müsaade vermemesi kabilinden ayrıntıların öne çıkarıldığını dile getirdi.

'Yaşananları biricik on paralık Avrupalı milletvekillerine anlatmamız gerekiyor'

Türkiye'ye müteveccih bilgelik kirliliğini düşürmek düşüncesince en dobra yöntemin bu çeşit uygun toplantılar bulunduğunu anlatım fail Küçükcan, 'Bu elan başlangıç. Türkiye'nin tezini bildirmek için, devletimizde yaşananları biricik on paralık Avrupalı milletvekillerine anlatmamız gerekiyor' halinde konuştu.

Avrupalı milletvekilleriyle boyut yorum toplantılarının elan derneşik ve dizgesel bir duruma geleceğini aktaran Küçükcan, ilerleyici zamanlarda birtakım üyelerin Türkiye'ye çağırma edilmesi, ilgilendiren kurum, ide kuruluşu ve üniversitelerle görüştürülerek 'mümkün olduğunca değişik perspektiflerden bilgilendirilmesinin' bahis konusu bulunduğunu söyledi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun AKPM'nin Fransa'nın Strazburg kentinde april ayında düzenlenecek oturumuna katılmasının beklendiğini tamlayan Küçükcan, bu vesileyle Türkiye'nin yukarı dozaj bilgilendirme sağlayacağını ve bunun yaşanmış olan 'dezenformasyonun' dengelenmesi hesabına ehemmiyetli birlikte aşama olacağını kaydetti.

Kaynak: AA