Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkan Yardımcısı Valdis Dombrovskis, AB’de KDV gelir kaybının çok yüksek olduğuna dikkati çekerek, bu kaybın yıllık 170 milyar avroyu bulduğunu söyledi.

Dombrovskis, AB Komisyonu üyelerinin haftalık “Kolej” toplantısı çıkışında, KDV ile ilgili konuların görüşüldüğünü, mart ayında bu konuyla ilgili bir eylem planı açıklayacaklarını ifade etti.

TOPLAM GELİRİN YÜZDE 7'Sİ 1 TRİLYON EDİYOR!

AB ülkelerinin kamu gelirlerinin yüzde 7'sine denk gelen yaklaşık 1 trilyon avronun KDV'den sağlandığını vurgulayan Dombrovskis, "AB’de KDV gelir kaybı çok yüksek. Her yıl yaklaşık 170 milyar avroluk gelir kaybı oluyor. Bu ölçüde bir KDV gelir kaybı kabul edilemez ve acil önlem alınması gerekiyor" değerlendirmesinde bulundu.

Dombrovskis, AB’de KDV sisteminin günün koşullarıyla uyumlu hale getirilmesi gerektiğini, bu alanda çalışmalara hız vereceklerini ifade ederek, AB’de uygulanmakta olan KDV sisteminin özellikle küçük ölçekli işletmelere ve internet ortamında satış yapan işletmelere ciddi idari bir yük getirdiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: HABER7.COM