Avro Bölgesinde hanuman ayında yıllık enflasyon, meydan beklentisinin geniş altında kalmış şekilde yüzdelik 0,3 arttı. Avrupa İstatistik Ofisinin (Eurostat) çağ açıklamış olduğu verilere göre, 19 üyeli Avro Bölgesi'nde ocakta salname para şişkinliği yüzdelik 0,4 çoğalma beklentisine rağmen yüzdelik 0,3 yükseldi. Ocak ayına bağlı salname para şişkinliği verisinde alçak taraflı gözden geçirme yapıldı. 29 Ocak'ta açıklayan hanuman kocaoğlan kılavuz salname para şişkinliği verisi yüzdelik 0,4'ten yüzdelik 0,3'e indirildi.

Enflasyonunun anne bileşenlerine bakıldığında, hanuman ayında salname enflasyona en aşkın fevk taraflı katkı, lokanta ile kafeteryalar, duman ve meyveden geldi. Taşıt yakıtları, ısınmada geçer not mahrukat ve doğal kavara ise enflasyona en iri alçak taraflı etkiyi yaptı.Avro Bölgesinde hanuman kocaoğlan salname kılavuz atom çekirdeği para şişkinliği ise beklentiler doğrultusunda yüzdelik 1 arttı.

AB'de 10 ülkede olumsuz salname para şişkinliği payı belirlendiVeriler ayrıca, 28 üyeli Avrupa Birliği'nde (AB) salname enflasyonun hanuman ayında yüzdelik 0,2 arttığını ortaya koydu. Bu senenin hanuman ayında, AB'de 10 ülkede olumsuz salname para şişkinliği payı belirlendi. Yıllık olumsuz para şişkinliği sıralamasında, en az kantite 1,7 ile Polonya'da ölçüldü. Bunu yüzdelik 1,5'le Bulgaristan ve yüzdelik 1,1'le de Güney Kıbrıs Rum Kesimi izledi. AB'de en faziletkâr salname para şişkinliği oranına ehil devletler de 1,8'le Belçika, 1,4'le Avusturya ve 1,3'le de İsveç kendisine sıralandı.

Kaynak: AA