Bu seneki iftar programının ‘Onur Konuğu’ Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga oldu.

Avrasya Sivil Toplum İşbirliği Derneği Genel Başkanı Dr. İsmail Safi öncülüğünde, Kartallar Holding’in Çankaya Söğütözü’ndeki yönetim merkezindeki iftar yemeği 7 Avrasya ülkesinin protokol temsilcilerini bir araya getirdi.

KASIRGA’DAN TEŞEKKÜR

Programa eşi ile birlikte katılan Cumhurbaşkanlığı Genel Sekteri Fahri Kasırga, derneğin Avrasya Hizmet Plaketi ile onurlandırıldı. Genel Başkan İsmail Safi tarafından takdim edilen hizmet plaketinin kendisi için oldukça büyün anlam taşıdığını ifade eden Kasırga, Türkiye’nin gelişiminde katkıda bulunan Avrasya Sivil Toplum İşbirliği üyelerine teşekkür etti.  

‘TÜRKİYE ÇOK ÖNEMLİ BİR KONUMDA’

Avrasya'nın tarihte olduğu gibi bugünde çok büyük bir jeopolitik ve jeostratejik öneme sahip olduğunu belirten Dr. İsmail Safi; tarihsel, toplumsal, kültürel ve coğrafi olarak Avrasya'nın tam merkezinde yer alan Türkiye’nin bu coğrafyadan gelen yeni gelişmelerin dışında kalmaması gerektiğini ifade ederek, “Avrasya Derneği olarak; bu konularda stratejiler geliştirmeye, fikirler üretmeye ve projeler yapmaya çalışmaktayız” diye konuştu.

Program diğer Avrasya ülke temsilcilerine verilen plaket töreninin ardından, tulum dinletisi ile devam etti.

Kaynak: HABER7.COM