Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, AA muhabirine icra ettiği açıklamada, büyükşehirlerde AVM yapımının bundan sonra emektar hızıyla bitmeme etmediğine değinerek, 'Büyükşehirlerde yeteri derece AVM yapıldı. Şimdi, Anadolu'da tek AVM sıfır şehirlerde AVM'ler yapılıyor.' niteleyerek konuştu.

Torun, AVM yatırımcısının rotasını Anadolu'ya çevirdiğini vurguladı.

'AVM yatırımcıları Anadolu'ya gidiyor, Anadolu'da AVM sıfır illere' ifadesini kullanan Torun, muhtemelen ortak nüfusu bulunan illerden AVM bulunmayanların sayısının aşırı az bulunduğunu anlattı. Sayının az bulunduğu şehirlerde AVM yatırımlarının arttığını aktaran Torun, 'O da elbette o şehre ortak firez dayanmak aslında, şehirleşmeyi, içtimai hayatı götürmek, sinema, bebek canlılık mekanı üzere sosyalleşmeyi de götürüyor. Onun düşüncesince şehirleşme itibarıyla da önemli.' değerlendirmesinde bulundu.

'AVM'ler ortak bakıma en emin yerler'

Terör vakaları dolayısıyla AVM'lerde rastgele muhtelif tedbirin alındığını vurgulayan Torun, şunları kaydetti:

'Elbetteki bu hadiseler yüzünden AVM'lere girişlerde azalma, düşüşler he ama bunları arızi bildirme ediyoruz. Çünkü ortak bakıma AVM'ler de en emin yerler. Risk kendisine şayet bu kargaşa var ise riziko rastgele toprak düşüncesince makbul ama sektör, AVM'lerde de oldukça asayiş önlemleri alarak, kişilerin hâlâ rahat devir geçireceği ortak mekan biçimine getirmeye çalışıyor.'

Kaynak: AA