"Devrimci Karargah Örgütü" davasının tutuklu sanığı eski emniyet müdürü Hanefi Avcı, "Ergenekon terör örgütü üyeliği" suçundan tutuklandı.

Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesinde, Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz tarafından sorgulanan Avcı, "Ergenekon terör örgütü üyeliği" suçundan İstanbul Nöbetçi 11. Ağır Ceza Mahkemesine sevk edildi. Avcı, mahkeme tarafından tutuklandı.

AVCI, TUTUKLAMA İSTEMİYLE MAHKEMEDE

* Terör örgütü üyeliği ve örgüt adına faaliyetlerle bulunmak suçlamasıyla nöbetçi mahkemeye sevk edilen Avcıya 14 sorunun yöneltildiği, yaklaşık 22 sayfa ifade veren Avcıya Haliç'te Yaşayan Simonlar adlı kitabı ikinci bölümünü siz mi yazdınız? diye sorulduğu öğrenildi.

*Kitabı kendisinin yazdığını söylediği öğrenilen Avcıya, savcılık sorgusunda Kitabın 2. kısmının Ergenekon terör örgütünün faaliyetleri kapsamında Doğu Perinçekin talimatı ile Nedim Şener tarafından yazıldığı tespit edilmiştir" denildiği belirtildi

Devrimci Karargah davasının tutuklu sanığı eski emniyet müdürü Hanefi Avcı, Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi.

Avcı, Oda Tv ve Soner Yalçına ait olduğu ileri sürülen belgelere ilişkin Ergenekon Savcısı Zekeriya Öze yaklaşık 5 saat ifade verdi.

14 SORUYA 22 SAYFALIK YANIT-

Terör örgütü üyeliği ve örgüt adına faaliyetlerle bulunmak suçlamasıyla nöbetçi mahkemeye sevk edilen Avcıya 14 soru sorulduğu yaklaşık 22 sayfa ifade veren Avcıya Haliçte Yaşayan Simonlar adlı kitabı ikinci bölümünü siz mi yazdınız? diye sorulduğu öğrenildi.

KİTABI NEDİM ŞENER Mİ YAZDI SORUSU

Adliye kaynaklarından ulaşan bilgilere göre kitabı kendisinin yazdığını belirten Avcıya , "Kitabın ilk bölümünü yazdıktan sonra basmışsınız. Bu baskıda kitabın kapağı, içindekiler kısmı ve yayınevi farklı.Daha sonra kitap ikinci bölüm eklenerek, farklı yayınevinden ve farklı kapakla yeniden basılmış. Kitabın eklenmemiş, ilk hali soruşturma dosyasında var. Kitabın 2. kısmının Ergenekon terör örgütünün faaliyetleri kapsamında Doğu Perinçekin talimatı ile Nedim Şener tarafından yazıldığı tespit edilmiştir. Bu konuda neler söyleyecek siniz?" şeklinde bir soru daha yöneltildi. Avcının bu soruya da , Hayır bunlar doğru değil. Kitabı ben yazdım" diye yanıt verdiği öğrenildi.

SONER YALÇININ OLDUĞU İDDİA EDİLEN NOTLAR

İfadesinde polis ve yargıdaki cemaat yapılanmasından bahsettiği öğrenilen Avcıya savcılık ifadesinde Soner Yalçında bulunan harddisk içersindeki Sabri Uzun.doc" isimli word dosyasında Şık-Sabri Kitap" başlığı altında Sabrinin Kitap konusunda çekincesi var ikna etmeye çalışalım, kitabı seçimden önce yetişmeli. Nedim Ahmet Şıkla bu konuda görüşsün, Kitaba çalışırken cesur olun. Çıkarma ve ekleme yapmaktan çekinmeyin. Bu kitap Simondan daha kapsamlı olmalı. Nedimi kutlarım. Ahmeti çalıştırsın. Hanefi çıkacak ve size katılacak. Emin ve Sabriye moral verin. Sabri adıyla çıkmasına zorlayın. Çabuk olması şart. Seçimden önce yetişsin." şeklinde yer not da gösterildi. Avcının bu notun da doğru olmadığını ve kim tarafından yazıldığını bilmediğini söylediği öğrenildi.

YALÇINI TANIYORUM

Edinilen bilgiye göre savcılık sorgusunda Soner Yalçın ile sadece bir kez kendisi hakkında yaptığı işkence haberi nedeniyle görüştüğünü söyleyen Avcı, Nedim Şener ile Müeyyes Yıldızı da tanıdığını söyledi.

Haber: Selahattin GÜNDAY, İstanbul DHA (Doğan Haber Ajansı)