Ankara'da yaşayan Müzeyyen İrik, geçen ağustos ayında Mersin'de güzellik merkezi işleten ablasının yanına geldi. Güzellik merkezine giden eşinden boşanan Ayfer Şahindal, burada görüp tanıştığı Müzeyyen İrik'i çok beğenerek Almanya'da yaşayan oğlu Ersin Genç'in fotoğrafını gösterip 'Gelinim olur musun?' teklifinde bulundu. Teklife çok şaşıran İrik, Ersin Genç'e, mesaj atarak tanıştı. Gençlerin mesajlaşması kısa sürede bir aşka dönüştü ve gurbetçi genç, İrik'in daveti üzerine Ankara'ya geldi. Eşref Genç, genç kıza evlenme teklifi etti, arkasından düğün hazırlıkları başladı.

Düğün tarihinin belirlenmesinin ardından Müzeyyen İrik, sosyal medya üzerinden üye olduğu ve genellikle üniversiteli gençlerin bulunduğu İnterrail Türkiye grubuna 'Benim ailem sizsiniz, bu mutlu günümde yanımda olmanızı isterim' mesajını yazdı. Yaklaşık 100 bin üyesi olan gruptakilerden bazıları 'Yol açık, yola çık' sloganı ile genç kızın Mersin'deki düğün törenine katılmak üzere yola çıktı. Kimi otomobille kimisi TIR'la, kimi bisiklet ile 9 Ocak'ta düğünün yapılacağı Mersin'de buluştu. 

İstanbul, Ankara, Samsun, Antalya, KKTC ve Azerbaycan'dan birbirlerini daha önce tanımayan yaklaşık 400 kişi düğünün yapılacağı kente gelirken, gruba üye Mersinli bir turizmci ise gençler için kendi otelini kapattı. Düğün yemeğini ise yine grup üyesi bir pilavcı ücretsiz karşıladı. Gençler, saatlerce devam eden düğünde çalınan hareketli parçalarla, pisti bir an olsun boş bırakmadı. Düğün salonunda yapılan kına töreni sırasında ise genç çiftlerin etrafını saran gençler, bol bol selfie çektirmeyi de ihmal etmedi.'HİÇ BEKLEMİYORDUM'Eşi ile düğün sonrası Almanya'ya gitmek üzere vize başvurusu yapan Müzeyyen İrik, küçüklükten beri kalabalık bir düğünün hayalini kurduğunu söyledi. 

Annesi Aygül İrik'in katıldığı, babası Enver İrik'in ise rahatsızlığından dolayı yer alamadığı düğünün en ilginç yönünün takılar olduğunu anlatan İrik, şöyle konuştu:'Ankara da yaşıyorum. Eşim Almanya'da yaşıyor. Mersin'de çok fazla çevrem yok, eşim zaten hep Almanya'da bulunuyor. Bu durumda düğün kalabalık olmayacaktı. Bunu düşünürken İnterrailTurkey diye Facebook'ta bir grup var. Gençlerin yoğunlukta olduğu orada herkes birbirine yardım ediyor.

 'Düğünü oraya yazayım, acaba gelirler mi arkadaşlar?' diye düşündüm. Yazdıktan hemen sonra aşırı bir dönüş oldu. Yaklaşık 600 kişi etkinliğe geleceğini söyledi. Bu kadarını beklemiyordum. Gelen arkadaşlar bebek patiği, kendilerinin yaptığı bileklik. Gezici olanlar başka bir ülkeden getirdiği bir taşı hediye ettiler. Ondan sonra sigara hediye eden ve en önemlisi de interrail bileti hediye edildi. O bizi çok mutlu etti. 5 günlük eşime bana ikimizin adına işte Avrupa bileti. Balayımızı Avrupa'da gezerek geçireceğiz.' 

ŞOKTAYIM

Almanya'da otomobil fabrikasında çalışan Ersin Genç ise ilginç düğünün etkisinden hala kurtulamadığını ifade ederek şunları söyledi:'Daha hala şoktayım. Salona girince şok oldum, ne yapacağımı şaşırdım. Elim ayağım birbirine karıştı. Tümü yabancıydı, ama sanki büyük bir aile gibiydik. Tek düşündüğüm eşimin mutlu olmasıydı. Çünkü bunu o düşündü ve hayata geçirdi. Bu olay insanlara bakış açımı biraz etkiledi. Tabii insanlar bu kadar küçük bir şeyden bu kadar büyük yardım gösteriyor. Aç, susuz, uykusuz kalıp hiç tanımadıklarının düğününe katılıyor.'

Kaynak: DHA