İSTANBUL

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Hasan Ali Cesur, Hollanda Temsilciler Meclisi'nin, Ermenilerin 1915 olaylarına ilişkin iddialarını "soykırım" olarak tanıyan kararını kınadı.

Cesur yaptığı açıklamada, Hollanda Temsilciler Meclisi'nin, Ermenilerin 1915 olaylarına ilişkin iddialarını "soykırım" olarak tanıyan kararını kınadı.

Kararın arkasındaki düşüncenin Hollanda’da son zamanlarda sıkça görülen İslamofobinin yattığını belirten Cesur, insan hakları karnesi son yıllarda kırıklarla dolu bir ülkenin bu kararı almasının tamamen düşmanca politikalara endeksli bir karar olduğunu bildirdi.

Cesur, Hollanda’da yeni palazlanan siyasetçilerin İslam düşmanlığı üzerine yaptığı açıklamaların zirve yaptığını aktararak, şunları kaydetti:

"Bu nefret söylemleri akıl tutulmasına sebebiyet vermekte, sağlıklı politikalar üretebilmenin önüne geçmektedir. Hollanda açıkça İslamofobinin esiri olmuştur. 1915 olaylarının Hollanda parlamentosu tarafından soykırım olarak tanınması da bu düşünce yapısının bir parçasıdır. Hollanda gerçekten Ermenistan’da dost ve şirin gözükmek istiyorsa ekonomik anlamda kıvranan Ermenistan’a yardımlarda bulunsun. Ermenistan vatandaşlarını vizesiz ülkesine alsın. Tarihi bir olayı bugünün siyasetine alet ederek Türkiye düşmanlığını açıkça ortaya koyma çabası içine girmesin.

Türkiye çok hassas süreçlerin içerisinden geçiyor. Bu hassas süreçte FETÖ'cüleri himayesine alan, tarihsel bir olay üzerinden Türkiye’yi yargılamaya çalışan Hollanda gibi nefret söylemleri ile hareket eden ülkeleri asla ve asla unutacak değiliz. Bu tür çıkışları iş dünyası olarak bir kenara itmemiz mümkün değildir. Bu kararın elbette bir yaptırımı olması gerekmektedir. Bizler de bu doğrultuda ticari ilişkilerimizi gözden geçirerek bu konuda gerekli tedbirleri alacağız."

Muhabir: Elif Ferhan Yeşilyurt

Kaynak: AA