ANKARA, (DHA) -

A Haber televizyonunda canlı yayına katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Askerlik süresinin kısaltılmasıyla ilgili konuşan Erdoğan, "Askerliğin kısaltılması konusunda Milli savunma bakanlığı ve genelkurmay başkanlığı ile mutabığız. Askerlik kısalacak. 12 ay olarak düşünüyoruz. Bu konuda bir taslak, bir çalışma var. Kısa dönem yine aynı 6 ay olarak devam edecek" şeklinde konuştu. 

"SEÇİM SİSTEMİYLE İLGİLİ GELEN ÖNERİLERİ BEKLEYECEĞİZ"

Demokratikleşme paketiyle açıklanan seçim sistemindeki değişiklik tekliflerini ele alan Erdoğan, konuyla ilgili 3 öneri sunduklarını ifade ederek, "Bize gelen önerileri bekleyeceğiz. Tekrar değerlendirme yapıp ona göre adımımızı atmayı planlıyoruz. Kamuoyu araştırması yapacağız. Hangisi çıkarsa o istikamette adımımızı atarız. İnanıyoruz ki bu yeni dönemde hayırlı kararlar çıkacaktır" şeklinde konuştu.

"FARKLI DİLLERDE EĞİTİM RESMİ DİLLE KARIŞTIRILMAMALI"


Paketle birlikte özel okullarda farklı dillerde eğitimin önünün açıldığını hatırlatan Başbakan Erdoğan, bu durumun resmi dille karıştırılmaması gerektiğine dikkat çekti. Erdoğan, "Bir şeyi karıştırmayalım resmi dille karışıklığa gitmeyelim. Bu resmi dille birbirine asla karıştırılmamalıdır. Resmi dil Türkçe'dir. Özel okullarını da kendileri kuracak. Özel okulunu kur dersini ver. Seçmeli ders olarak Kürtçe'yi devletin okulunda da okuyabilirsin. Dert nedir?" diye konuştu.