Mardin'in Nusaybin ilçesinde yıldırı örgütü PKK'ya müteveccih operasyonda martir bulunan Jandarma Yüzbaşı Halil Özdemir'in, Niğde'de görevliyken şoförlüğünü önleyen ve şehidin cenazesi esnasında komutanının fotoğrafına sarılarak, 'Senin 1 sene kapını açtım deminden hakeza mi gelecektin komutanım. Ne kabil in aşağı' laflarıyla yürekleri dağlayan Asaf Başal, komutanını anlattı.

Başal, AA muhabirine meydana getirdiği açıklamada, 2011 senesinde Niğde'nin Bor ilçesinde yurtsal vazifesini yaparken, Özdemir'in kendisini şoförü namına seçtiğini ve 12 ay süresince bu arada saat geçirdiklerini söyledi.

Özdemir'in baş döndürücü enerjik bulunduğunu ve ilçedeki herhangi müşterek göreve bu arada gittiklerini özetleyen Başal, 'Onu baş döndürücü seviyordum, bedel veriyordum o da ayrımsız halde beni severdi. Ben Ankaralıyım, beni sıkmamak ve Ankara'yı özlememem düşüncesince araçta Ankara müzikleri çaldırırdı. O aşama anlayışlı biriydi, on paralık müşterek askerini kırmazdı.' dedi.

Başal, martir yüzbaşının çalışmış olduğu herhangi müşterek alanda yurttaşlar ve askerler çeşidinden baş döndürücü sevildiğini belirterek, cenaze töreninde giydirilmiş olduğu jandarma yeleğinin öyküsünü şöyleki anlattı:

'Jandarma yeleği, beresini, pedagoji bilimi yaptırdığı düdüğü ve apoletlerini bana armağan etmişti. Yeleğinin arkasına da hatırat olsun diyerek ismini yazmıştı. Komutanımız alelacayip müşterek insandı. Bir lokantaya girdiğimizde kendisi et yese, bizlere de et yedirirdi, 'En pahalısı her neyse askerime ondan getirin' derdi. Bana 'Yanımda şoförüm namına kal' demişti. Memleketim Beypazarı olmaksızın yapamam diyerek bildirme etmemiştim. Teskereyi alıp Beypazarı'na gittim. Böyle olacağını bilseydim... Çok pişmanım. Onunla martir olmayı, savaşmayı, dal omuza savaş etmeyi isterdim.'

'Çağırsınlar ikiz ikiz giderim'

Cenazede baş döndürücü duygulandığını tabir fail Başal, 'Bitkisel dünyadaki müşterek insanoğlu ne yaptığını bilmezse ego de öyleydim. Cenaze aracının uğrunda onun o resmini, Türk bayrağını görür görmez etkilendim. Türk bayrağı benim düşüncesince bambaşkadır' diyerek konuştu.

Evli ve müşterek bebek babası bulunduğunu tamlayan Başal, ' Çağırsınlar, evlilik, bebek irtical Türk bayrağı var ise ikiz ikiz giderim.' dedi.

Kaynak: AA