Erdoğan’ın sözlerine siyasiler, meslek örgütleri ve gazetecilerden sert eleştiri

Bekir Coşkun tepkisi

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın, yazarımız Bekir Coşkun için, “Bu zat ne yazık ki bütün kaleminden hep pislik akan bir zat olduğu için bu tür şeyleri yapıyor. Verilen cevap da aslında gayet kibar bir cevaptır. Bütün paşalar dava açmalı” sözlerine siyasiler, meslek örgütleri ve gazeteciler tepki gösterdi. Erdoğan’ın bu sözleri için “Bekir Coşkun, Başbakan Erdoğan’a dava açmalı” dedi. Genelkurmay’ın açıklamaları için Sağlar “Şimdi asker AKP’nin askeri oldu, bu çifte standart ondan” dedi.

ANKARA (Cumhuriyet Bürosu) - CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan, Bekir Coşkun Başbakana dava açmalı. Sözleri küçültücü değer yargıları içerdiği için. Aslında Genelkurmayın açıklaması sivil topluma ve baroya karşı darbe girişimidirdedi. Fikri Sağlar ise şu değerlendirmeyi yaptı:Şimdi asker AKPnin askeri oldu. Yani aslında devlet AKP oldu. Cumhuriyet ilkelerinin kuruluşuyla ilgili tamamen ters olsa dahi, devleti yeniden yapılandırdılar. Bizler devletin yeniden yapılandırılmasını isteyen insanlarız ama demokratikleşme adına yeniden yapılanmasını istiyoruz. Ergenekon davası içerisinde yer alanlara isnat edilen suç, mevcut siyasi iktidarı devlet bizizdiye değiştirme niyetiydi. Şimdi devleti ele geçiren AKP, demokratik devlet isteyenler üzerindedevlet bizizdiyerek baskı kurmaya çalışıyor. Önlerinde bir tek sol var, onu da itibarsızlaştırmaya çalışıyorlar. 1 Mayıs 1977den başladılar. 27 Nisana karşı yaklaşmaları mümkün değil. O askere madalya verdiler. O kadar büyük çelişkiler var ki, kendi ülkemizde Genelkurmay başkanını terör örgütü lideri diye içeri atıyorsun, Interpolün aradığı kişiyi ağırlıyorsun.Erdoğanın sözlerini kışkırtıcılıkolarak nitelendiren Sağlar, Kışkırtıyor, düşünen bir yazara, pislik, diyor. Bir başbakan kışkırtmaz, sakinleştirir. Kabul edilebilecek bir ruh hali değildedi. Sağlar, CHP, sosyal demokrat bir parti olarak sosyal demokrasinin gerektirdiği biçimde cevap vermelidir. Kemal Beyin konuşması yenileşme demektir diye konuştu.

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri de, TSKnin verdiği muhtıraların muhalefete verilmiş muhtıra ya da iktidara verilmiş muhtıra diye ikiye ayırmanın doğru olmadığını ifade ederek Başbakan bu konuda son derece yanlış bir tavır takınmıştır. Geçmişte de yargı kararlarına yönelik kendileri için olumlu karar verildiğinde yargı kararıdır, kimse karışmasın demiştir fakat kendi partisiyle ilgili kapatma davasında yargıyı yerden yere vurmuştur dedi. Yeniçeri, Genelkurmay Başkanlığının siyasete yönelik ne söylerle söylesin hepsinin yanlış olduğunu kaydetti..