Vatan Gazetesi'nin haberine göre, Trabzon’un Sürmene Adliyesi’nde zabıt katibi olan kadın A.C., uzman çavuş olan eşini aynı adliyede görevli savcı İ.K. ile aldattı. Savcı sevgilisinden, kocasını dinlemesini isteyen kadın, aldatılıp aldatılmadığını öğrenmek istedi. Savcı İ.K., hakim arkadaşı İ.B.’den gizli bir soruşturma yaptığını belirterek yardım istedi ve sevgilisinin uzman çavuş eşini dinlemeye aldı.

Uzman çavuş N.C. ise eşi ile savcı arasındaki ilişkiyi öğrendi. Bunun üzerine savcı ile görüşme yapan eş, görüşmeleri kayda aldı. Bu kayıtları Adalet Bakanlığı Teftiş Kurulu’na göndererek dava açtı. Bunun üzerine savcı İ.K. Ağrı’ya gönderildi, katip A.C. ise önce Çaykara ilçesinde görevlendirildi. Haklarında görevi kötüye kullanma, evrakta sahtecilik, kişisel verilerin hukuka aykırı elde edilmesi ve cinsel saldırı iddiasıyla dava açıldı. Zabıt katibi A.C. sonrasında Adalet Bakanlığı tarafından meslekten men edildi. Ancak dava açan A.C., yeniden Burdur Adliyesi’nde görevine döndü.

BİR YIL HAPİS

Trabzon 2. Ağır Ceza Mahkemesi, İ.K. ve A.C. hakkında görevinin gereklerine aykırı hareket ederek kişinin mağduriyetine neden olduğu gerekçesiyle 1’er yıl 15 gün hapis cezası aldılar. Mahkeme iki sanık hakkında 5 yıl süreyle hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi. Mahkeme ayrıca cinsel saldırı suçundan savcı İ.K.’nın beraatine hükmetti. Uzman çavuş N.C.’nin telefonunun dinlenmesine izin vererek savcıya yardım ettiği iddiasıyla hakkında dava açılan Hakim İ.B.’ye verilen 10 ay hapis cezası ise 5 yıl süreyle ertelendi.

Kaynak: HABER7.COM