ŞANLIURFA - RAUF MALTAŞ

İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname kapsamında görevlendirme yapılan Şanlıurfa'nın Viranşehir Belediyesinden bir heyet, 90 yaş üstündeki vatandaşları ziyaret ederek eksiklerini gideriyor.

Belediye tarafından hazırlanan "Asırlık Çınarlarımızın Gül Yüzleri Gülsün" projesi kapsamında, ilçede 90 yaşını aşmış 252 vatandaş tespit edildi. Bu kapsamda, Belediye Başkan Vekilliğine görevlendirilen Ömer Çimşit, yardımcılarının da katılımıyla oluşturduğu heyetle ailelerin kapılarını tek tek çalmaya başladı.

Heyet, ziyaretlerde, sohbet ettikleri yaşlıların eksiklerini de hediyelerle gideriyor. Uygulama sayesinde devletin şefkatini hisseden aileler, ziyaretlerden memnuniyet duyuyor.

Özel sepette hediye

Belediye Başkan yardımcıları Aslan Çiftçi ve Halaf Kete'nin de aralarında bulunduğu heyet, Hürriyet Mahallesi'nde oturan 97 yaşındaki Bezar Zenciralmaz'ı ziyaret etti.

Heyet, bir süre sohbet edip sorunlarını dinledikleri Zenciralmaz'a, beraberlerinde getirdikleri hediyeleri verdi.

AA muhabirine açıklamada bulunan Çiftçi, ziyaretlerin çok verimli geçtiğini belirterek, "Fırsat buldukça nine ve dedelerimizin gidip ellerini öpüyor, hayır dualarını alıyoruz. Yanlarında olduğumuzu hissettirmek amacıyla sosyal belediyecilik kapsamında üzerimize düşeni yerine getirmeye çalışıyoruz." dedi.

Çiftçi, "Özellikle gül ürünlerinden oluşan 12 parçalık bir sepet oluşturduk. Bu sepette özellikle yaşlı teyzelerimizin ve amcalarımızın kullanabilecekleri kreminden sıvı sabununa kadar, gül kokulu kolonya, namazlık ve tespihten oluşan ürünler var." diye konuştu.

"Çok mutlu oldum"

Bezar Zenrciralmaz ise daha önce hiçbir yetkilinin ziyaretine gelmediğini anlatarak, "Çok mutlu oldum, sevindim. Allah razı olsun." ifadelerini kullandı.

Yatağa bağımlı annesinin bakımını üstlenen Mehmet Zenciralmaz ise ziyaretlerin ilçede farkındalık oluşturduğunu dile getirdi.

Uygulamadan memnun olduklarını kaydeden Zenciralmaz, "Şimdiye kadar bir yetkili gelip halimizi sormadı. 7 yaşındayken babam vefat etti, annem bizi büyüttü. Şimdi ben de anneme bakıyorum. Yatalak ama gözleri görüyor, şuuru yerinde, dengesi yerinde. Yemeğini yiyor, sağlık durumu gayet iyi." dedi.

Kaynak: AA