İstanbul Sulh Ceza Mahkemesi’ne açılan davaya konu olay 19 Ocak 2012 günü mesai saati bitimine yakın bir saatte Yönetim Kurulu Başkanı Sümer’in odasında yaşandı. Memurlardan biri, Tuncay Kurttepe’ye, Başkan Sümer’in kendisini odasına çağırdığını söyledi. Kurttepe, ikinci katta bulunan odaya çıktığında Başkan Sümer makamında otururken, Meclis Başkanı Kopuz ise ayakta ve elinde bir evrak bulunurken gördü.

KOPUZ: “BEN İ..E BEY MİYİM!”
Kopuz, Kurttepe’nin odaya girişi ile birlikte elindeki kâğıdı göstererek “Sen ifadende bana nasıl ‘İ. Bey’ diye hitap edersin. Ben İ..e Bey miyim” diyerek Kurttepe'nin üzerine yürüdü.

Kurttepe, karakolda ve savcılığa verdiği ifadede o anları “Yüzüm, kulağım ve gözlerime yediğim sert darbeler sonucu, bir an İslam Ali Kopuz’un beni öldüreceği düşüncesine kapıldım. Can havli ile, gözlerim kararmasına rağmen, koşar adım kapıya yönelerek kendimi dışarı attım” sözleri ile anlattı. Bina dışına çıkan Kurttepe ilk olarak polisi aradı. Kısa bir süre bina önüne polis ekipleri ve ambulans geldi. Hastanede darp raporu alan Kurttepe’nin karakolda şikayetçi olması ile yargı süreci de başlamış oldu.

‘NASIL YARALANDI BİLMİYORUM’

İTB Meclis Başkanı Kopuz’un 3 yıla varan hapis istemi ile yargılandığı davanın 2.’inci duruşması önceki gün yapıldı. Sanık Kopuz duruşmadaki ifadesinde Kurttepe’yi darp etmediğini, Kurttepe’ye ‘İ. Bey’ ifadesinin ne anlama geldiğini sorduğunu söyledi.

Kopuz, Kurttepe’nin nasıl yaralandığını ise bilmediğini söyledi. Tanık olarak dinlenen Yönetim Kurulu Başkanı Sümer de Kopuz ile benzer bir ifade verdi,
odada darp olayı olmadığını söyledi. Yine odada bulunan Sümer’in sekreteri Yasemin Genç, ifadesinde Kopuz’un Kurttepe’ye yönelik “Benim hakkımda İ. Bey diye bir ifade kullanmışsın. Bu ne anlama geliyor. Ben İ..e Bey miyim’ diye yüksek sesle sordu” dedi ancak oda içinde darp olayı olmadığını söyledi.

‘AMİR VE MEMURU ALEHYE KONUŞMAZ’

Kurttepe’nin avukatı ise, tanık ifadelerine karşı, Sümer’in Kopuz’un amiri olduğunu, sekreter olan Genç’in ise Kopuz’un emrinde çalıştığını hatırlatarak “Onların beyanları dışında bir beyanda bulunması doğru değildir” dedi ve yeni delliler sunmak istediklerini söyledi. Mahkeme i..e bey davasında bir sonraki duruşma için Ocak 2013’e gün verdi.

BİR DARP DAVASI DA ARALIK’TA

İTB Meclis Başkanı Kopuz’ın darp suçundan yargılandığı bir diğer dava ise önümüzdeki Aralık ayı içinde görülecek. Söz konusu davada Kopuz, İTB Yönetim Kurulu Üyesi Sadık Erdem’i darp etmekle suçlanıyor.

Hürriyet-Dinçer GÖKÇE