Geçtiğimiz Temmuz ayında erkek kardeşinin kayınvalidesini bıçaklayan ve adam öldürmeye teşebbüsten imam nikahlı eşiyle birlikte yargılanan kadın kendisini böyle savundu.

Isparta’nın Yalvaç ilçesinde geçtiğimiz 2015 yılı Temmuz ayında meydana gelen bıçakla yaralama olayının faili olarak tutuklanarak cezaevine gönderilen Menekşe Tahta (53) ilk kez hakim karşısına çıktı. Kendisi ve imam nikahlı eşi Lütfü Uyar (46) hakkında adam öldürmeye teşebbüs ve hakaret davası açılan ve 4 aydır Isparta E tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda tutuklu bulunan Menekşe Tahta, kardeşinin kayınvalidesi olan Aysu Akay’ı bıçakladığını kabul etti. Ancak Tahta vücudunda 6 bıçak darbesi bulunan Akay’a  diğer bıçak darbelerini kendisinin vurmadığını belirterek, ‘Vallahi doğru söylüyorum.Suçluysam asın beni hakim bey’ dedi. 

    Olayda yaralanan ve hayati tehlike kaydı ile Isparta Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alınan Aysu Akay hakkında da Savcılık hakaret ve yaralamadan dava açtı. Yalvaç Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ilk celsesine tutuklu sanık Menekşe Tahta ile tutuksuz yargılanan Lütfü Uyar ve müşteki sanık Aysu Akay ile avukatları katıldı. 

    Mahkeme Başkanı Mustafa Mutlu sanıklara İddianameyi hatırlattıktan sonra savunmalarını istedi. Tutuklu sanık MenekşeTahta, olay günü dünürleri oan Aysu Akay’ın kendisine yönelik sözlü hakaretleri olduğunu belirterek, ‘Bu bana sürekli her gördüğü yerde hakaret ediyordu. Olay günü de ben yemek yapmak üzere bıçakla soğan doğradığım sırada bana yine–Karaağaçlarda satılan, bayat artığı kızılbaş diye hakaret etti. Ben sinir hastasıyım aşağıya yanına indim. Elimde soğan doğradığım bıçak vardı. Beni altına aldı. O sırada bıçak böğrüne girmiş. Bu kanı görünce yetişin komşular şahit olun diye bağırıp az öteye gitti yattı’ dedi.

     Mahkeme Başkanının ‘-Sen 1 kere bıçakladım diyorsun ama vücudunda 6 bıçak darbesi var? O sana hakaret edince sende ona hakaret ettin mi?’ sorusuna;

     “Ne yalan söyleyeyim hakim beyim ettim.Etmedim desen yalan olur. Ama ben 1 kere bıçakladım bıçakladıysam asın beni.Keşke hiç aşağı inmeseydim. Pişmanım Aysu’dan da şikayetçi değilim’ dedi.

     BENİ KOCASIYLA BIÇAKLADILAR

     Olay esnasında Menekşe Tahta ile boğuşan ve yaralanmasına neden olduğu, hakaret ettiği iddiasıyla hakkında dava açılan müşteki sanık Aysu Akay vücuduna aldığı 6 bıçak darbesi olduğunu ve 36 dikiş atıldığını belirterek, ‘Menekşe beni tek başına bıçaklamadı. Kocası Lütfü ile beraber bıçakladılar. Tek başına bir kadın beni o kadar nasıl bıçaklasın.Bunların biri önden biri arkadan bıçakladı. İkisinden de şikayetçiyim’ dedi.

     BEN BIÇAKLANDIĞINI GÖRMEDİM

     Olaya karıştığı iddiası ile hakkında dava açılan ve tutuksuz yargılanan Lütfü Uyar, ‘Ben bu ikisi kavga ederken damda çiçek suluyordum. Baktım Aysu, Menekşe’yi altına almış hemen inip ayırdım.Bunları ayırdıktan sonra da düğüne gittim. Bıçaklandığının farkında bile değilim. Bıçağı incelediler parmak izim bile çıkmadı’ diye ifade verdi.

     BU BIÇAK O BIÇAK DEĞİL

     Mahkeme Heyeti adli emanette tutulan ve olayda kullanıldığı belirtilen bıçağı taraflara göstererek ‘Bu bıçakla mı bıçaklandı?’ diye sordu. Menekşe Tahta ve Lütfü Uyar ‘Bu bıçaktı’ derken Aysu Akay ise ‘Hayır bu bıçak değildi. Demir sapı olan küflü bir bıçaktı’ iddiasında bulundu.

     SALONDAN ATILDI

     Aysu Akay’ın iddialarını yalanlayan ve söz verilmeden sürekli söze karışan Menekşe Tahta uyarılara aldırmayınca heyet tarafından salon dışına çıkarıldı. Jandarma gözetiminde koridora çıkarılan Menekşe Tahta burada fenalık geçirdi. Sağlık ekipleri tarafından kontrol edilen Tahta daha sonra sakinleşerek yeniden salona alındı ve ‘Hakim beyin sürekli yalan söylüyor. Kur’ana el bassın doğru konuşmuyor’ sözleri ile beyanlarına katılmadığını belirtti.

     Duruşmada tanıkların dinlenilmesine geçildi. Ancak hiç bir tanık bıçaklama olayıyla ilgili bir şey görmediklerini söylediler. Mahkeme Heyeti SDÜ Adli Tıp Ana Bilim Dalından gelecek olan raporun beklenilmesine Menekşe Tahta’nın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı 24 Şubat tarihine erteledi.  

Nurettin Arkan DHA !