ASELSAN Üretim Müdürü Ali Rıza Kılıç, Türkiye'de imal edilen defans uran ürünlerine talebin erdemli bulunduğunu belirterek, Uruguay'a hudut güvenliği esirgeme ve Hollanda Kraliyet Ordusu'na kaideye monteli stinger sistemleri, Amerika'ya telsiz sattıklarını söyledi.

Kılıç, AA muhabirine meydana getirdiği açıklamada, Türkiye'nin defans sanayide geldiği noktaya ASELSAN'ın kalıp olacağını anlatım ederek, 1975'te önemsiz müşterek apartman dairesinde faaliyete süregelen kurumun, iklim içre ve haricinde ayrışık fabrikaları bulunduğunu anlattı.

Savunma piyasasının nice bu sektörün de lokomotifi bulunduğunu aktaran Kılıç, 'Çünkü defans sanayinde yaptığımız en ehemmiyetli şey; ibdai ürünlerimizi gerçekleştirmek. Bunu gerçekleştirirken de bu teknolojiyi Türkiye'ye getiriyoruz. ' diyerek konuştu.

'Dünyada geçmiş 100'deyiz'

Her güzeşte çağ ASELSAN'ın da teknolojik ilerlemesini en dobra halde sağladığını ve sağlam baş döndürücü ülkenin gözdesi bulunduğunu vurgulayan Kılıç, şu detayları verdi:

'Uruguay'a hudut güvenliği esirgeme sistemi sattık. Amerika'da nice eyalette bizim telsizlerimiz kullanılıyor. Hollanda Kraliyet Ordusu'na kaideye monteli stinger sistemi sattık. Türk Cumhuriyetlerine de satışlarımız var. Kazakistan'da, Ürdün'de, Birleşik Arap Emirlikleri'nde fabrikalarımız var. Oralarda üretimevi kurmamızı sebebi; ürünlerimize bulunan ilgiden kaynaklanıyor.

İhracatı satışlarımızın içerisinde baş döndürücü ehemmiyetli müşterek paya çıkarmamız gerekiyor ki, toptan müşterek şirket olmanın gereği de bu olsa gerek. Rakiplerimiz bundan sonra iklim dışındaki iri firmalar. Dünyanın en iri 100 defans uran ortada 62. sıradayız. Hedefimiz bunun baş döndürücü elan yukarılarına çıkabilmek.'

Kaynak: AA