İSTANBUL

Arnavutluk Başbakanı Edi Rama ve beraberindeki heyet, Arnavutluk hava yolları projesinin hayata geçirilmesi çalışmalarına destek veren Türk Hava Yolları'nı (THY) ziyaret etti.

22. Dünya Petrol Kongresi'ne katılmak için İstanbul'da bulunan Rama, ülkesine dönmeden önce THY Genel Yönetim binasında THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı M. İlker Aycı'ya makamında ziyarette bulundu.

Görüşmenin ardından Rama ve Aycı, Atatürk Havalimanı'nda görevli basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Aycı, Rama'yı ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Arnavutluk'un Türkiye'nin ebedi dostu olduğunu belirten Aycı, "Rama'nın vizyoner liderliği sayesinde Arnavutluk'ta çok önemli adımlar atılıyor. Havacılık sektörüne de ilgi duyuyorlar. Arnavutluk'un Avrupa ve dünya ile bağlantısında Türk Hava Yolları'nın tecrübesinden istifade etmek istediler. Bunun için ekibimle kendisine ziyarette bulundum. Kendisinin oradaki vizyonunu birlikte dinledik ve bu vizyon doğrultusunda yapmak istedikleri çalışmalara destek verebileceğimizi oturup konuştuk. Edi Rama, diğer güçlü liderler gibi, Cumhurbaşkanımız gibi her şeyin süratle yapılmasını istiyor. Görüşmeden sonra, fizibilite çalışmaları yaptık ve belli bir noktaya getirdik." diye konuştu.

"THY ile uçacağız. Ne olursa olsun uçacağız"

Arnavutluk Başbakanı Edi Rama da desteklerinden dolayı Aycı'ya ve THY yönetimine teşekkür etti.

Hava yolu şirketi olan bir ülke olmak istediklerini söyleyen Rama, bunun için yürüttükleri fizibilite çalışmalarının belli bir noktaya geldiğini belirterek, "THY ile uçacağız. Ne olursa olsun uçacağız." dedi.

Konuşmanın ardından Aycı, Rama'ya THY logolu bir uçak maketi ile bir ebru tablosu hediye etti.

Arnavutluk hava yollarının ilk uçuşlarına 2017 yılı bitmeden başlaması bekleniyor.

Kaynak: AA