Yalova Eğitim-Sen üyeleri, her hafta cuma günü öğretmen Halil Serkan Öz'ün anısını yaşatmak ve Yalova Valisi'ni istifaya davet etmek için Uğur Mumcu meydanında 'okuma eylemi' gerçekleştiriyor.

Bu hafta gerçekleştirilen 'okuma eylemi'nde Yalova Eğitim-Sen üyeleri bir açıklama yaptı

Açıklamada, ''Yalova Valisi Selim Cebiroğlu, bir okul ziyaretinde karşılaştığı Eğitim Sen üyesi öğretmen Halil Serkan Öz’ün kıyafetini beğenmeyip öğrencilerin yanında azarlamış ve öğretmeni sınıftan kovmuştu. Öğretmen Öz, Vali Cebiroğlu’nun hakaretinden sonra kendisine destek vermek amacıyla düzenlenen yürüyüşte kalp krizi geçirerek hayatını kaybetmişti.

Toplum vicdanında büyük yaralar açan bu olaydan sonra Vali hakkında hiçbir soruşturma açılmasına izin verilmedi. Sendika olarak konuyu Milli Eğitim Bakanlığı’na taşımış, alandaki faaliyetlerle de valinin görevden alınmasını talep etmiştik. Hukuken de arkadaşımızın haklarını savunmak adına Vali Cebiroğlu hakkında suç duyurusunda bulunmuştuk.Geçen süreç içerisinde Yalova Valisi görevden alınmadığı gibi, kendisini ve tutumunu eleştirenlere karşı açtığı davaların öne çıkarılmaya çalışıldığına tanık oluyoruz. Ülke normal koşullarda olsa hepimizin aklına “hem suçlu hem güçlü” sözü gelirdi. Ancak içinde bulunduğumuz antidemokratik süreçte, hakkın hukukun kalmadığı günleri yaşarken bu sonuca da şaşırmıyoruz.

Yaşamını yitiren arkadaşımızın haklarını korumayı ve sorumluların hukuk önünde hesap vereceği günlere kadar mücadeleyi sürdüreceğiz. Toplumun vicdanı olan seslerin bu şekilde baskı altına alınmak ve susturulmak istenmesine karşı, toplumsal belleği ve vicdanı canlı tutmaya devam edeceğiz.'' denildi.

Kaynak: Birgun.net