Arçelik'ten yapılan açıklamaya göre ürünlerinde, üretimde ve tüm faaliyetlerinde enerji verimliliğine öncelik veren, doğanın ve ekolojik sistemin korunması için projeler geliştiren şirket, bu yıl 35'incisi düzenlenen Enerji Verimliliği Forumu ve Fuarı'na enerji verimli ürünleri ile tam destek verdi.

Enerji Verimliliği Haftası kapsamında 2 ödül alan şirketin Çayırova Çamaşır Makinesi İşletmesi, üretimde sürdürülebilir enerji verimliliği ile enerji yoğunluğunu kendi sektörü içerisinde en çok azaltan fabrika olduğu için Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından Elektrikli Teçhizat İmalatı sektöründe EVET (En Verimli Endüstriyel Tesis) kategorisinde birincilik ödülünü aldı.

Eskişehir Buzdolabı İşletmesi de 2015 yılında hayata geçirdiği üretimde enerji verimliliği projeleriyle SEVAP-2 (Sanayide Enerji Verimliliğinin Artırılması Projeleri) kategorisinde ikincilik ödülünü kazandı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak tarafından verilen ödülleri, Arçelik A.Ş. adına Üretim ve Teknolojiden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Oğuzhan Öztürk aldı.

Eskişehir Buzdolabı İşletmesi ve Çayırova Çamaşır Makinesi İşletmeleri 2012 yılından bu yana ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi Standardı uyarınca faaliyetlerini sürdürüyor.

Her iki işletme de enerji verimli endüstriyel tesisler derecelendirmesinde en yüksek seviye olan "Platin Sertifika" seviyesinde bulunuyor.

Tüm iş süreçlerinde "Dünyaya Saygılı, Dünyada Saygın" vizyonuyla hareket eden Arçelik A.Ş., doğanın ve ekolojik sistemin korunması konusunda yürütmekte olduğu projeler ve ürettiği çevre dostu buzdolapları, bulaşık, çamaşır ve kurutma makineleriyle çevreye olan sorumluluğunu yerine getirmek için çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor.

Kaynak: HABER7.COM