İSTANBUL

Türkiye Enerji, Su ve Gaz İşçileri Sendikası (Tes-İş) İstanbul 3 Nolu Şubesi ile Sadakataşı Derneği, Arakanlı sığınmacılar için kahvaltı kermesi düzenledi.

Myanmar'da ordu ve fanatik Budistlerin saldırılarından kaçarak Bangladeş'e sığınan Arakanlı Müslümanlar için Tes-İş'e bağlı İGDAŞ üyelerinin katılımıyla 14 şubede düzenlenen kermeste 41 bin lira toplandı. Toplanan yardımlar Sadakataşı Derneği aracılığıyla bölgedeki ihtiyaç sahiplerine iletilecek.

Tes-İş İstanbul 3 Nolu Şube Başkanı Hüseyin Özil, nakdi yardımı Sadakataşı Derneği Başkanı Kemal Özdal'a teslim etti.

Özil, takdim töreninde yaptığı konuşmada, Arakanlı Müslümanların yaşadığı zulmü bütün dünyanın görmesi gerektiğini belirterek, "Üyelerimize yaptığımız çağrı ile topladığımız bu parayla, muhtaç durumda olan kardeşlerimizin ihtiyaçlarının bir nebze de olsa görülmesi bizi mutlu edecektir. Yardım faaliyetimize destek veren Sadakataşı Derneği'ne teşekkür ederiz." dedi.

Sadakataşı Derneği Başkanı Kemal Özdal da Tes-İş'in her zaman zor durumda kalan ihtiyaç sahiplerinin yanında yer aldığını aktararak, "Bu kermesle de Arakanlı kardeşlerimize destekte bulundular, kendilerine teşekkür ediyorum." ifadesini kullandı.



Kaynak: AA