Kocaeli'de, İzmit Belediyesi kabilinden hazırlanmakta bulunan 'İzmit'i Seviyorum, Bisiklete Biniyorum' projesi kapsamında meydana getirilen çiftteker pedagoji bilimi pisti, bisiklet yolları ve çiftteker parklarıyla çiftteker kullanımının özendirilmesi ve yaygınlaştırılması hedefleniyor.

Şimdiye derece 30 bin bisikletin dağıtıldığı ilçede, bu sene içre 'Haydi Okula Bisikletle' kampanyasıyla 10 bin sarıklı ve öğrenciye çiftteker verilecek.

Ayrıca, kestirmece 140 bin hanenin bulunmuş olduğu ilçede, 'Haydi İşe Bisikletle' sloganıyla da 125 bin çiftteker dağıtılması planlanıyor.

Dağıtılacak bisikletlerle ilçede mukayyet kestirmece 50 bin bulunan makine sayısı da böylelikle geride bırakılacak.

İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, AA muhabirine icra ettiği açıklamada, 7 sene evvela geçmiş şehremaneti reis bey adaylığı dönemindeki projeleri ortada arazi meydan 'İzmit'i Seviyorum, Bisiklete Biniyorum' sloganıyla çiftteker şehri İzmit vadettiğini, çağ gelinen noktada şehirde çiftteker kullanımının gözle görülmekte müşterek halde arttığını söyledi.

125 bin haneye bisiklet

Doğan, öğrencilere şimdiye derece 30 binden müşterek tomar çiftteker dağıttıklarını, bu sene mektepli ve öğretmenlerle beraberce sayının 40 bine çıkacağını, 'Haydi İşe Bisikletle' sloganıyla da 125 bin haneye çiftteker dağıtarak, her insanın bisiklete binmesini sağlayacaklarını, şehirde kestirmece 50 bin aracın bulunduğunu belirterek, 'Bisikleti bundan sonra hayatımızın müşterek parçası biçimine getiriyoruz. Bisiklet şehri İzmit'te otomobilden aşırı çiftteker kullanılsın istiyoruz' diye konuştu.

'Kendimi 18 yaşlarında hissediyorum'

İzmit'te huzurevinde artan 78 yaşındaki Bekir Özdemir de müşterek vakitler çiftteker kullandığını deminden çiftteker turlarına gelip katıldığını belirterek, 'Çok mutluyum. Böyle sürdürmek istiyorum. Gösterilen ilgiden çevre teşekkürname ederim. Ben deminden kendimi 18 yaşlarında hissediyorum' diye konuştu.

Bisiklet turlarına eklenmiş bulunan 65 yaşındaki Cengiz Anaç ise çocukluğunda ağabeyiyle biricik bisikleti paylaştığını, bisikletin hayatında ehemmiyetli müşterek noktayı bulunduğunu dile getirdi.

Kaynak: AA