Sakarya'nın Akyazı İlçesi'nde 5 kişinin yaşamını yitirdiği aquapark, son kararnameyle merkeze alınan ancak halen görevini sürdüren Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş'un talimatı ile mühürlendi. Tesiste çalışmayı yapan elektrikçi Kemal Dursun ise gözaltına alındı.

Yapılan soruşturmada ilk belirlemelere göre, izin için belediyeye başvuruda bulunulmadan havuzda tadilat yapıldığı, facianın da metal ayakları havuzun içerisinde olan metal tramplenle elektrik kablosunun teması sonucu meydana geldiği ortaya çıktı. Daha önce pansiyon ruhsatı olan işletmenin fuhuş nedeniyle mühürlenince, havuz yapılarak aquaparka dönüştürüldüğü belirtildi.

 KAÇAK AKIM RÖLESİ YOK

 Dün, Akyazı İlçesi Kuzuluk Mahallesi'nde bulunan, 58 yaşındaki Mehmet Kaya'nın işletmeciliğini yaptığı aquaparktaki havuzun çevresinde yenileme çalışmaları yapılırken, serinlemek için suya giren 17 yaşındaki Gökay Yıldırımgenç elektrik akımına kapılıp yardım istedi. Ona yardım etmek isteyen işletme sahibi Mehmet Kaya, oğlu Kadir Kaya, yeğeni 16 yaşındaki Mert Kaliç ve 15 yaşındaki Nurullah Ünlütürk de suya girince, hepsi de elektrik akımına kapılarak yaşamlarını yitirdi.

 3'ü çocuk 5 kişinin yaşamını yitirdiği havuz faciası sonrasında Akyazı Cumhuriyet Savcılığı aquaparkta inceleme yaptı. İnceleme sırasında, olayın, havuz ve çevresinde Ramazan Bayramı öncesinde bakım ve ilaveler yapılması sırasında çevredeki kablolardan birinin metal ayakları havuzun içerisinde olan metal tramplene teması sonucu meydana geldiği belirlendi. İşletmede böyle durumlarda elektriği kesecek kaçak akım rölesinin olmadığı tespit edildi.

 Cumhuriyet Savcısının talimatı üzerine havuz ve çevresi, jandarma olay yeri inceleme ekipleri tarafından fotoğraflandı ve görüntülendi. Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş'un talimatı üzerine Sakarya İl Sağlık Müdürlüğü ve Akyazı Belediyesi tarafından aquapark mühürlendi.

 ELEKTRİKÇİ GÖZALTINA ALINDI

 Facianın yaşandığı biri küçük iki havuzun bulunduğu aguaparkta elektrik işini yapan elektrikçi Kemal Dursun jandarma tarafından gözaltına alındı.

Elektrikçi Dursun'un, metal ayakları suyun içerisinde bulunan metal tramplenin yanında bulunan kabloların izolasyonunu yeterince yapmadığı öne sürüldü. Dursun'un sorgusunun ardından  adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.

Kaynak: HABER7.COM