Yeni yasal düzenlemeyle, bebek katiline ilk isteği olan evlilik yolu açıldı...

Terörist başı Abdullah Öcalan, kendisiyle pazarlığa oturan AKP’den öncelikle 3 istekte bulundu. Bunlar sırasıyla;

1- Beni evlendirin

2- İmralı’dan ayrılmayayım

3- “İmralı’ya geliş gidişlerde kolaylık sağlansın, benimle görüşmek isteyene zorluk çıkarılmısındı…

Öcalan’ın ilk isteği olan “beni evlendirin” in altında, hükümlülerin eşleriyle cezaevinde özel görüşmelerini sağlayacak yasa değişikliği yatıyordu. Yani Öcalan yapılacak değişiklikten sonra eşiyle İmralı’da birlikte olmayı istiyordu. İşte bu konuda Öcalan’ın dileğini gerçekleştirecek ilk adım atıldı.

Ceza Muhakemesi Kanunu ile Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun’daki değişiklik TBMM’de kabul edildi. Değişik anadilde savunma hakkının yanı sıra bir çok yeniliği içeriyor. Uygulamayla evli olan hükümlülerin 3 ayda bir eşleriyle görüşebilmesinin önü açıldı. Bu görüşme; duruma göre 3 saatten 24 saate kadar olabilecek. Tasarıyla ayrıca açık ceza infaz kurumlarında yılda 3 kez kullandırılan ev izni yılda 4 keze çıkarıldı.

Terör örgütüne yakın haber kaynaklarına göre; yeni düzenleme sonrasında Apo’nun evlilik isteğinin de yakın zamanda gerçekleşeceği düşünülüyor.

AB: YASAYI MEMNUNİYETLE KARŞILADIK

Öte yandan söz konusu düzenlemeye ilk tepki Avrupa’dan geldi. AB Komisyonu’nun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Stefan Füle, TBMM’de gece kabul edilen, mahkemelerde anadille konuşulabilmesine imkan sağlayan yasayı memnuniyetle karşıladıklarını bildirdi.

Füle yaptığı açıklamada, “Ceza Usul Kanunu’nda, mahkemelerde anadilin kullanılmasına izin veren değişiklikleri memnuniyetle karşıladık. Şimdi hızlı bir şekilde uygulamaya geçilmesini bekliyoruz” dedi.


Kaynak : Sözcü