Apaydın uğurlandı

Eski başbakanlardan Adnan Menderesin yanı sıra ifade özgürlüğü davalarında savunma görevi üstlenen Burhan Asri Apaydın (89) dün Teşvikiye Camisinde öğle zamanının ardından kılınan cenaze namazı sonrası Zincirlikuyu Mezarlığında toprağa verildi. Duayen avukat Apaydın, Kadıköydeki evinde cumartesi günü sabaha karşı yaşamını yitirmişti. Teşvikiye Camisindeki törende Burhan Apaydının eşi Beyhan Apaydın, yeğeni Hüseyin Apaydın, manevi oğulları Recep Bozkurt, Altan Sadıç ile kardeşi Orhan Apaydının torunları taziyeleri kabul etti. Törene İstanbul Barosu Başkanı Doç. Dr. Ümit Kocasakal, eski İstanbul Barosu Başkanı Turgut Kazan, eski TBMM Başkanı Hüsamettin Cindoruk, gazetemiz imtiyaz sahibi Orhan Erinç, eski İstanbul Valisi Kutlu Aktaş, Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Fuat Kara, sanatçı Tarık Akan, Zafer Algöz, Cansel Elçin ile çok sayıda kişi katıldı. “Onu unutmak mümkün değil, kendisini çok arayacağım diyen eşi, Bütün davalar onun için çok önemliydi. Adnan Menderes idam edildiğinde cezaevinde oluşu ve o son savunmasını yapmaması hep içinde kalmıştıdiye konuştu. Hüsamettin Cindoruk da Vatansever, soğukkanlı, büyük bir ustaydıdedi. Orhan Erinç ise Burhan Apaydın denildiğinde Orhan Apaydını da anmak gerekiyor. Çünkü ikisi de Türk adalet sisteminde görev yapmış çok önemli avukatlardı diye konuştu. Doç. Dr. Ümit Kocasakal da, İstanbul Barosu onun yaptıklarını ve katkılarını unutmayacaktırdedi. Sanatçı Tarık Akan da özetle şunları dile getirdi: Burhan ve Orhan Apaydın, soyadlarına uygun iki aydın hukuk adamıdır. En önemli kararlarımı onlar sayesinde aldım.



Güzeller güzeline veda

Günseli Başar bugün toprağa verilecek

İstanbul Haber Servisi - Türkiye eski güzeli ve ilk Avrupa güzeli Günseli Başar’ın cenazesi dün sevenleri tarafından Teşvikiye Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından toprağa verileceği Bodrum’a gönderildi. Başar, bugün öğle vakti Bodrum Merkez Adliye Camii’nde öğle vakti kılınacak cenaze namazının ardından Turgutreis Akçaalan Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

Günseli Başar için dün ikindi vakti Teşvikiye Camii’nde cenaze namazı kılındı. Cenaze törenine Başar’ın kızı Aslı Tunca Vercauteren ve ablası Peykan Dalbaşar’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda yurttaş katıldı. Törene, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ve İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek çelenk gönderdi. Cenaze töreninin ardından Başar’ın cenazesi Bodrum’a gönderildi. Başar’ın cenazesi bugün Bodrum Merkez Adliye Camii’nde kılınacak öğle namazının ardından Turgutreis Akçaalan Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

Türkiye’de 1951 yılında güzel seçilen ve İtalya’da 1952’de birinci olan ve 2 yıldır Alzheimer hastalığı ile mücadele eden Günseli Başar, cumartesi günü yaşamını yitirmişti.

(Fotoğraf: ERHAN KIZILGÜL)