Ankara’dan Eskişehir’e giden A.G., arkadaşlarının kiraladığı günlük bir apartta kalmaya başladı. Ankara’da evli olduğu öğrenilen A.G.’nin, S.S. isimli bir kadınla geldiği apartta gürültü yapması üzerine komşular durumu binanın sahibi U.C.’ye iletti. Aparta gelen U.C. ile A.G. arasında kavga çıktı. Olay polise intikal etti.

SUÇU KABUL ETMEDİ

Yaşanan olayla ilgili davanın görülmesine Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesinde başlandı. Duruşmada sanıklar ve müşteki hazır bulundu. Olayda Ankara’dan gelerek günlük apartta kadınlarla kaldığı ileri sürülen A.G.’yi darp ederek parasını gasp ettiği ileri sürülen S.Ç., duruşmada verdiği ifadede kendisine atılan suçun gerçeği yansıtmadığını söyledi. S.Ç. savunmasına şöyle devam etti:
“U.C.’nin yanında çalışıyorum. Olay günü akşam saatlerinde kendisiyle buluştuk. U.C.’ye bir telefon geldi. Günlük apart işi yapıyordu. Kiraya verdiği günlüklerinden bir tanesinden çok gürültü geldiğini söylediler. Bunun üzerine biz de aparta gittik. Gürültü gelen apartın ziline bastık ancak açan olmadı. Bina komple U.C.’ye aitti. Biz binadan çıkarken bir kişinin yukarı çıktığını gördük ve kime gittiğini sorduk. Bunun üzerine bize zile bastığımız aparta gittiğini söyleyince arkasından biz de yeniden çıktık. Kapıyı bir kadın açtı. İçeride başka erkeklerin de olduğunu gördük. U.C içeride yanlış durumların döndüğünü anlayınca apartın boşaltılmasını ve iki günlük apart borcunun ödenmesi istedi. Bunun üzerine aramızda kargaşa oldu ve polis geldi. Ben gasp ya da yağma suçunu işlemedim. Üzerime atılı suçu kabul etmiyorum.”

PARA VE TELEFONLARI ALDILAR İDDİASI

Zorla parasının alındığını ve darp edildiği ileri süren A.G. ise, “Şikayetçiyim. Aparta gelen 2 kişi 450 TL para ile 2 adet cep telefonunu aldıktan sonra beni darp etti. Telefonları daha sonra karakoldan aldım” diye konuştu.
Olay günü apartta bulunan S.S. isimli kadın ise, apartı asıl kiralayan İlknur isimli kadının olayın olduğu saatte dışarı bulunduğunu söyleyerek, “Ben S.Ç.’yi olay saatinde görmedim. Bir kargaşa oldu. U.C. bana evden çıkmamam gerektiğini söyledi. Biz A.G. ile Ankara’dan tatile geldik. Normalde aynı evde kalmıyoruz. Burada sadece aynı evde kaldık” diye konuştu.
Mahkeme heyeti, eksik evrakların giderilmesi ve sanıklara ek savunma vermek için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.


hürriyet