Manavgat'ta mobilya sektöründe faaliyet gösteren işadamı Ali Açıkgöz, yaklaşık 1.5 yıl önce kalp rahatsızlığı geçirdikten sonra doktorlarının tavsiyesi üzerine bisiklet sporuna başladı. Bisiklete binmeyi spor olmanın dışına çıkarmak isteyen işadamı Açıkgöz, daha büyük bir hedef belirledi. Bisikletle Manavgat'tan Hindistan'daki Taç Mahal'e gitme kararı veren Ali Açıkgöz, çocukları Mustafa ve Lütfü Açıkgöz ve torunu 6 aylık Muhammed, yakınları ve arkadaşlarının da aralarında bulunduğu kalabalık bir grup tarafından uğurlandı.

Yola çıkmadan önce gazetecilere açıklama yapan Ali Açıkgöz, yaklaşık 3 bin kilometrelik yolculuğunda hem bisiklet sporuna dikkati çekmek hem de barışa vurgu yapmak istediğini söyledi. Mersin, Adana, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Bitlis, Tatvan, Van, Doğubeyazıt ve Gürbulak sınır kapısından İran'a geçeceğini belirten Ali Açıkgöz, 'İran'da ise Tebriz, Tahran, İsfahan, Şiraz ve Pakistan üzerinden Hindistan'a geçeceğim. Yolculuğumuz Allah nasip ederse Taç Mahal'de sona erecek. Haziran ayı başlarında iki aylık süre sonunda yolculuğu tamamlamayı düşünüyorum' dedi.

Bugüne kadar çeşitli vesilelerle 55 ülke gezdiğini kaydeden Açıkgöz, 'Bu sefer bisikletle gitmek nasip oluyor. Bisiklet sporuna 1 yıl önce başladım. Sağlık açısından da çok yararlı bir spor. Türkiye'de herkesin bisiklet kullanmaya başlaması lazım' diye konuştu.

Açıkgöz, İslam coğrafyasındaki karışıklık nedeniyle yolculuğunun barışa da katkı sağlamasını diledi.

Kaynak: DHA