ANTALYA

Antalya 3. Sulh Ceza Hakimliği, Çaltıcak Balıkçı Barınağı bölgesinde meydana gelen patlamayla ilgili yayın yasağı kararı aldı.

Kararda, Çaltıcak Balıkçı Barınağı bölgesinde saat 10.20 sıralarında meydana gelen patlamayla ilgili gerek yerel, gerekse ulusal birçok yazılı ve görsel medya ile internet haber sitelerinde, doğru olmayan bilgiler verilmek suretiyle halk üzerinde korku, panik ve endişe yaratacak yayınlar yapıldığı kaydedildi.

Kararda, yapılan yayınların il genelinde sağlanan huzur ve güven ortamı ile kamu düzenini bozucu eylem ve davranışlara dönüşebileceği, ayrıca yürütülen soruşturmanın akamete uğratılmasına neden olacağının değerlendirildiği belirtildi.

Kararda, şu ifadelere yer verildi:

"İlimiz Konyaaltı ilçesi Çaltıcak Balıkçı Barınağı bölgesinde 14.10.2016 günü saat 10.20 sıralarında meydana gelen patlama olayına ilişkin yapılan ya da yapılacak tüm haberlere, tüm yazılı ve görsel basınla internet ortamında 5187 sayılı Basın Kanunu'nun 3. maddesi uyarınca soruşturma tamamlanıncaya kadar yayın yasağı konulmasına, bu ana kadar yapılan yayınların (Yazılı, görsel, sosyal ve tüm medya) yayından kaldırılmasına, evrakın gereği için ilgililere iadesine, dair dosya üzerinden yapılan inceleme sonucunda kararın tebliğinden itibaren 7 gün içerisinde dilekçe veya beyanla Antalya 4. Sulh Ceza Hakimliğine itiraz yolu açık olmak üzere karar verildi."

Muhabir: Güç Gönel

Kaynak: AA