ANTALYA Barosu Başkanı Polat Balkan, stajyerlerle birlikte Antalya'daki avukat sayısının 4 bini aştığını söyledi.

Antalya Barosu Başkanı Polat Balkan, stajyerlerle birlikte Antalya'daki avukat sayısının 4 bini aştığını söyledi. Balkan, önümüzdeki 5 yılın sonunda Türkiye'de şu an 102 bin olan avukat sayısının ise 170 bine çıkacağını açıkladı.

Antalya Barosu Staj Akademisi 2017 yılı 1'inci dönemi, kapanış toplantısıyla sona erdi. Antalya Barosu'nda gerçekleştirilen törende staj akademisinde görev alan avukatlara teşekkür belgesi verildi. Çok sayıda avukatın ve stajyerin katıldığı törende Baro Başkanı Polat Balkan da konuşma yaptı. Balkan konuşmasında, staj akademisi yürütme kurulunda görev alan avukatlara, uygulamaya ve pratiğe dönük vizyon ortaya koydukları için teşekkür etti. Antalya Barosu'nun hiçbir zaman insan kaynağı konusunda sorun yaşamadığını belirten Balkan, staj eğitimlerini baroya bağlı avukatların verdiğini söyledi.

KENDİNİZİ GELİŞTİRİP FARK YARATIN

Stajyer avukatlara da kendilerini geliştirmeleri ve fark yaratmaları çağrısında bulunan Balkan, 'İyi bir baroya, güçlü bir baroya geliyorsunuz. Ama gerçekleri görmekte de yarar var. Türkiye gerçeklerinden söz etmek istiyorum. Bugün Türkiye'de şu anda 102 bin avukat var. Tüm Türkiye'de yaklaşık 13 bin civarında stajyer avukat var. Ayrıca şu anda hukuk fakültelerinde öğrenim gören 65 bin civarında öğrenci var. Bu da demektir ki, önümüzdeki 5 yılın sonunda Türkiye'deki avukat sayısı yaklaşık 170 bin civarında olacak. Bunun da şöyle bir yaşamsal karşılığı olacaktır. Ekonomik olarak gelir azalacağı için koşullar daha da acımasızlaşacak. Ama sizler bilgi birikiminizle, cesaretinizle farkınızı ortaya koyacaksınız" diye konuştu.

Balkan, Antalya'da ise şu anda 3 bin 850 avukat, 390 civarında da stajyer bulunduğunu sözlerine ekledi. - Antalya

https://www.haberler.com/antalya-daki-avukat-sayisi-4-bini-asti-9625825-haberi/