ANTALYA

Antalya'da kuvvetli rüzgar ve sağanak, hayatı olumsuz etkiledi. Hortum oluşan Demre ilçesinde cam kırılması sonucu 10 kişi hafif yaralandı, Aksu ilçesinde minare devrildi, Kepez ilçelerinde yurda ait kermes çadırı çöktü.

Rüzgarın etkisiyle kent merkezinde reklam tabelaları, ağaçlar devrildi. Aralıklarla yağan sağanak nedeniyle yollarda su birikintileri oluştu.

Cemaat dağıldıktan 10 dakika sonra minare devrildi

Aksu ilçesine bağlı Güzelyurt Mahallesi'ndeki Merkez Camisi'nin minaresi yatsı namazından sonra devrildi. Minarenin cemaatin dağılmasından 10 dakika sonra devrilmesi, büyük bir kazayı önledi. Aksu ilçesinde çok sayıda sera da hortum nedeniyle hasar gördü.

Kepez ilçesinde etkili olan hortum nedeniyle D400 karayolunun çevresinde çok sayıda ağacın devrildiği görüldü. Hortumda bazı evlerin çatıları uçarken, bazı işyerlerinin ve durakların da camları kırıldı.

Kermes alanında çadır çöktü

Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Ahmet Kısa, rüzgarın özellikle Habipler, Sütçüler ve Yeşildere mahallelerinde etkili olduğunu bildirdi. Bu mahallelerde bazı binaların çatılarının uçtuğunu belirten Kısa, Kepez ilçesinde bir yurda ait kermes alanında kurulan çadırın da rüzgarın etkisiyle çöktüğünü ifade etti.

Demre'de 10 yaralı, seralarda zarar var

Demre Kaymakamı Murat Uz, ilçeye bağlı Alakent, Köşkerler, Büyükkum ve Küçükkum mahallelerinde akşam saatlerinde hortum meydana geldiğini bildirdi.

Hortumda cam ve plastik seralarda hasar oluştuğunu belirten Uz, kaymakamlık bünyesinde kriz merkezi oluşturduklarını ve bölgede ilk incelemelerini yaptıklarını anlattı. Hortum nedeniyle bazı evlerin camlarının patlaması sonucu 10 kişinin vücutlarının çeşitli yerlerinden yaralandığını kaydeden Uz, yaralıların tamamının ayakta tedavi edildiğini açıkladı.

Kaymakam Uz, Hortumda Atatürk Ortaokulunun çatısının uçtuğunu ve camlarının kırıldığını belirterek, okulun bir gün süreyle tatil edildiğini ifade etti. Uz, ilçede bazı mahallelere elektrik verilemediğini, mahallelerde bazı direklerin de devrildiğini söyledi.

Muhabir: Güç Gönel, Oktay Özden

Kaynak: AA